Ak Parti’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara’da yapıldı. Genel başkan ve başbakan sıfatıyla partililerin karşısına son kez çıkan Erdoğan, “Yeni Türkiye” mesajlarıyla veda konuşması yaptı. Tek adayla yapılacak kongrede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Ak Parti’nin ikinci genel başkanı seçildi. Kongrenin ana sloganı, “Hep Birlikte Yeni Türkiye” oldu. Siyaset, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri ise, ‘Yeni Türkiye’ sloganı için ilginç yorumlar yaptı.

Aytun Çıray: Tavrımın nedenini anlamak isteyenler Erdoğan'ın"Yeni Türkiye"derken ne demek istediğine iyi baksınlar ve Graham Fuller'in kitabını okusunlar.

Uğur Dündar: Günün en ironik sözü, atanmış Başbakan Davutoğlu'dan geldi : 'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKINA UZANAN ELİ KIRARIZ!'

Can Dündar: Erdoğan, "Ekran başındaki milletime sesleniyorum: Siz de bizi anlayın. Gönlünüzü açın" dedi ve muhaliflerine girişti. Yeni Türkiye?

Levent Üzümcü: Yani diyor ki; "Biz her türlü onayı milletten aldık, hsyk falan tanımayız". Adı yeni Türkiye; Batıdaki son örneği 1939.

Onur Akay: 'Yeni Türkiye'de' yine demokrasi yok! Yeni Türkiye değil, Yine gerici Türkiye. Birgün, Sözcü, Aydınlık, Ulusal Kanal, Yeniçağ, Taraf, Yurt, Evrensel, Samanyolu Grubu, Zaman, Cihan, Kanaltük, Bugün, Kongrenin yapıldığı salona alınmıyor.

Atilla Taş: Size müstehak millet! Beni C.B yapsaydınız, Çankaya'da  apaçi dansı yapıyorduk bugün.

Ece Zereycan: Komşunun komşuyu ihbar ettiği, eğitimin altüst edildiği, hergün kadın cinayetlerinin yaşandığı, IŞİD teröristlerinin kol gezdiği... Yeni Türkiye.

Dış İşleri Bakanı Davutoğlu, AKP'nin 2. Genel Başkanı ve Başbakan seçildi.
Editör: TE Bilisim