Aziz Yıldırım’a toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası! Mahkeme, hapis yatılan süreyi göz önüne alarak tüm sanıkları tahliye etti

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen "futbolda şike" davası sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksel Günay, "Aziz Yıldırım tahliye edildi. Yargı yolu açık olmak kaydıyla karar verildi. Kendisi görevinin başında. Herhangi bir tedbir kararı yok. Gelip başkanlığa oturacak" dedi.

İŞTE MAHKEMENİN KARARLARI...
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "Bu yargılama sürecinde yoğun çalıştık. Hakimlerimiz benden çok daha fazla emek sarfettiler. Onların büyük emeği oldu. Biz de duruşmayı idare etmeye çalıştık. Heyet olarak tek tek bütün sanıkların eylemlerini inceledik. Umuyorum bir hata yapmamışızdır. Yapmışsak da bunun yasal yolları var."
- Mahkemenin karar metni 102 sayfa...

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: "Bu yargılama sürecinde yoğun çalıştık. Hakimlerimiz benden çok daha fazla emek sarfettiler. Onların büyük emeği oldu. Biz de duruşmayı idare etmeye çalıştık. Heyet olarak tek tek bütün sanıkların eylemlerini inceledik. Umuyorum bir hata yapmamışızdır. Yapmışsak da bunun yasal yolları var."
- Mahkemenin karar metni 102 sayfa...

TUTUKLU SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ


- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Menajer Yusuf Turanlı ve Giresunspor Eski Başkanı Olgun Perker tahliye oldu....

OLGUN PEKER: 2 YIL 6 AY CEZA

- Olgun Peker'e örgüt kurmak ve yönetmekten dolayı 2 yıl 6 ay ceza...

YARGITAY, AZİZ YILDIRIM KARARINI ONARSA BAŞKAN YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK

- Mahkeme Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı "şike, teşvik ve örgüt kurmak" tan suçlu buldu. Şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon TL para cezası, "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza alan Aziz Yıldırım tahliye edildi ancak yargıtayın mahkumiyet kararını onaması halinde yeniden cezaevine girecek. Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi. Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu.

ALİ YILDIRIM: 1 YIL 3 AY

- Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Acar Yıldırım, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 1 YIL 10 AY 10 GÜN

- Şekip Mosturoğlu şikeden 1 yıl 10 ay 10 gün ceza aldı. Örgüt suçundan beraat etti.

İLHAN EKŞİOĞLU: 900 BİN TL

- İlhan Ekşioğlu şikeden 1 yılın üzerinde hapis cezası aldı. 900 bin adli para cezasını çarptırıldı. Maçlar şöyle: Trabzon-Bursa, Eskişehir - Trabzon, Trabzon-İBB, Fenerbahçe-ankargücü, Sivas-Fenerbahçe
- Bülent Uygun, örgüt suçundan beraat etti. Eskişehir-Trabzon maçındaki teşvikten dolayı 11 ay 7 gün ceza aldı.
- Emenike'nin dosyası ayrıldı. Emenike'ye ilişkin karar verilmedi.
- Göksel Gümüşdağ beraat etti.
- Futbolcu Vederson'a, Trabzon-Bursaspor maçında teşvikten dolayı 5 ay hapis cezası verildi.
- Teknik direktör Hikmet Karaman beraat etti.
- Fenerbahçe Yöneticisi Hasan Çetinkaya beraat etti.
- Futbolcu İbrahim Akın, Trabzon-İBB, FB-İBB, Beşiktaş-İBB maçlarından 1 yıl 6 ay ceza aldı.
- Futbolcu Mehmet Yıldız şikeden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
- Nevzat Şakar ve Sadri Şener beraat attı.
- Serdar Adalı 1 yıl 3 ay hapis cezası, 250 bin para cezası çarptırıldı.
- Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 100 bin tl'de adli para cezasına çarptırıldı.
- Zeki Mazlum ve Zafer Önder İpek beraat etti.
- Sercan Yıldırım beraat etti.
- Ümit Karan, Trabzon- Eskişehir maçında teşvikten 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. 66 bin tl'de para cezası verildi.
- Serdar Kulbilge ve Sezer Öztürk beraat etti.

GALATASARAY 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ

Galatasaray Kulübü, “futbolda şike” davasında tahliyelerine karar verilenlere yönelik “geçmiş olsun” mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, “Bugün açıklanan mahkeme kararı sonucu gerek beraat eden gerekse mahkumiyetlerine karar verilerek tahliye edilen kulüp yönetici ve sporcularına 'geçmiş olsun' diyor, bu vesileyle Türk spor camiasının böyle bir sorunu tekrar yaşamamasını gönülden diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İŞTE SON SÖZLER

- Mehmet Ekinci: Dosyada 30 kadar hakimin imzası var. Benim imzamla süreç 2 Temmuz'da başlamıştı. Kaderin cilvesi bugün de kararı ben vereceğim. Umarım size ve Türk milletine hayırlı olur.
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: Dar ağacını da yazdıralım. Kızım dar ağacını duymadın mı?
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: 1923 yılında kurulan federasyondan bu yana yürütülen pislikler bizim üzerimizden temizlenmeye çalışıyor. Tarih önünde hesap verilecektir. Mahkemenize güveniyoruz. Daha önce söyledim yine söylüyorum. Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe'dir.
- Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Buradan çıkıp tahliye olup annemin elini öpmek istiyorum.
- Menajer Yusuf Turanlı: Tahliyem ile birlikte beraatimi talep ediyorum.
- Avukat Ali Rıza Dizdar: Bu kötü yasayı siz yorumlayacaksınız, bu yasaya göre ceza verilemez, müvekkillerimin beraatini talep ediyorum.
- Sanıkların son sözleri sorulmaya başlandı...

Kaynak: Hürriyet ve Ajanslar







Editör: TE Bilisim