23-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek olan ve kadın tenisinde teklerde dünyanın en iyi 8 oyuncusu ile çiftlerde dünyanın en iyi 4 takımının yarışacağı TEB BNP Paribas WTA Championships 2012’ye evsahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi kadın tenisçileri 4.9 milyon dolarlık ödülden pay almak için yarışıyor.

WTA’nın sezon sonu Şampiyonası’nda tek kadınlarda şampiyon olma hedefiyle gelen Maria Sharapova, turnuva kapsamında Anadolu’nun 4 bir yanından gelen genç tenisçilerle buluştu. Kendi illerinde 10-14 yaş kategorisinde şampiyon olan 10 tenisçi, Sharapova ile İstanbul’da tanışma ve başarılı raketin deneyimlerinden yararlanma fırsatı yakaladı.

Sharapova Ağrı’ya gelebilir


Gençlerin birbirinden ilginç sorularını cevaplayan Sharapova, Ağrı şampiyonu Ayşe Ekinci’nin kendisini Ağrı’ya davet etmesi üzerine “Turnuva takviminin yoğunluğundan ötürü şu an için gelmem zor. Ancak birkaç haftalığına boşluk yakalayabilirsem neden olmasın” cevabını verdi.

Tenisçilerle çok yakından ilgilenen Sharapova başarısının tek sırrının çalışmak olduğunu, genç tenisçilerin durmadan disiplinli bir şekilde antrenman yapmaları gerektiğini belirtti. Son olarak güzel raket, turnuvayı kazanması halinde pizza partisi yapacağını söyledi.

Hedef tenisi Türkiye geneline yaymak


2010 yılında hayata geçirilen “Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği Projesi” ile birlikte yöredeki çocuklar kulüplere yönlendirilerek tenisle tanışmış, bu sayede çocuklar hem spor yapma hem de bir anlamda hayata yeniden başlama imkanı yakalamıştı. Tenisin Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da gelişmesini sağlayan proje kapsamında 2012’de bir de Doğu Ligi kuruldu.

Bu projenin yanı sıra TTF, Anadolu’nun dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Genç sporcuların yetişmesi için altyapı faaliyetlerini sürdürüyor. Daha fazla kadın sporcu yetiştirmek adına özellikle Anadolu’da yaşayan kız çocuklarını spora yönlendirmek için çaba sarf ediyor. TTF’nin öncelikli hedefi ülkemizde tenis kültürünü yerleştirmek ve tenisi popüler bir spor haline getirmek. Uzun vadedeki hedef ise Türk tenisini dünya platformuna taşımak.

Maria Sharapova’nın Anadolulu genç tenisçilerle buluşması Sinan Erdem Spor Salonu Antrenman Kortu’nda 20 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti.
Editör: TE Bilisim