Bundan 7 ay önce işadamı Mazlum Çoktin'in kulüp başkanı olmasıyla gücüne güç katan bordo-beyazlılar sadece sportif faaliyetlerle değil, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Ticaretten kulüp başkanlığına uzanan yolculuğuna hızlı bir giriş yapan Çoktin, Ortaçeşme Spor Kulübü ile yaptığı sosyal yardımlarla adeta zincir oluşturuyor.
Bordo- beyazlıların başkanı Mazlum Çoktin ilk olarak, Beykoz ve çevresinde tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan insanlara bağışlanan sandalyelerle bölge halkından büyük alkış aldı. Devamında ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Beykoz Şubesi'ne de ihtiyaçlarını karşılamak için akülü ve tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Klüp başkanı Mazlum Çoktin'in liderliğinde en az spor kadar sosyal yardımlaşmaya da önem veren Ortaçeşme Spor Klübü yenİ bir sosyal sorumluluk projesiyle daha adından söz ettirecek.

Madde bağımlığının yaşının 9'a kadar düştüğü günümüzde, çocuklarımızın bu tarz kötü alışkanlıklardan uzak durması adına sosyal çevre ve sportif aktivitelerin doğrudan etkisi olduğunu ve bu bağlamda çocukları rehabilite etmenin en kolay yolunun spor olduğunu söyleyen Çoktin, sporun özellikle de ülkemizde popüler olan futbolun gençlerimiz için olumlu anlamda bir çıkış yolu sağlayacağı düşüncesine inandığını vurguladı. Bu bağlamda Beykoz ve çevresinde bulunan çocukları hayata kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle, ülkemize faydalı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. Başkan Çoktin; " Çocuklarımızın, gençlerimizin tüm enerjilerini spora yönlendirerek, tüm kötü alışkanlıklardan onları korumak, kollamak bizim öncelikli görevimiz" dedi.

Ortaçeşme Spor Kulübü'nde üstlendiği görevde sorumluluklarının bilincinde olduğunu söyleyen Mazlum Çoktin, ayrıca "Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda genç yeteneğin olduğunu ve bu gençleri profesyonel sporcular olarak hazırlayıp, yabancı futbolcular ihraç etmek yerine yurt dışına Türk sporcular göndererek ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını belirtti. Çoktin, küçük yaşlardan itibaren profesyonel olma yolunda hazırlıklarla dünya çapında yıldız olabilecek Türk futbolcular yetişeceği inancıyla yollarına hızla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim