"Emre bana pis zenci dedi."


Bu iddia, Süper Final’in ilk maçında Fenerbahçe’ye rakip olan Trabzonspor’un Fildişi Sahilli futbolcusu Zokora’dan geldi.

Takımının Kadıköy’de 2-0 yenildiği maç sonrası konuşan Zokora, "Bu akşam yenilgiden daha çok bir futbolcu nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Emre bana pis zenci diyerek hakaret etti" dedi.


Zokora, Süper Final’de Şampiyonluk Grubu heyecanın start aldığı geceye damga vuran açıklamasının devamında, "Yobo ve Sow gibi Afrikalı futbolcularla takım arkadaşı olan birisinin beni ten rengimle yargılaması utanç verici" şeklinde konuştu.


EMRE: APTALCA BİR SÖZDÜ

Emre ise bu iddia üzerine yayıncı kuruluşa telefonla bağlandı ve şunları söyledi:

"Maç içinde tansiyon yükseldi ve birbirimize kötü şeyler söyledik. Evet benimki de onun bana ettiği ana avrat küfürler de aptalcaydı. İkinci yarıda birbirimizden özür diledik, birbirimize sarıldık... Buna rağmen maç sonu bunları söylüyorsa ben burada art niyet ararım. Ben yaptığım hatayı kabul ederim ve herkesten özür diliyorum, aptalca bir sözdü. Ama yine Emre Belözoğlu gündeme geldi. Zokora art niyetli."

"ÇANTASINI TOPLAYIP GİDECEK"

Konu, %100 Futbol programında gündeme gelince Rıdvan Dilmen’in yorumu şu oldu:

"Ben bu olaya vicdan gözlüğüyle bakarım ve eğer dediyse, Emre duşunu aldıktan sonra bu işi bırakacak... Dünyadaki örnekleri bilmem ama bu Türkiye’de yaşanan bir şey değil. Zokora böyle bir tacize uğramışsa ve bu nedenle ülkemizden kötü anılarla ayrılacaksa... Emre bunu yaptıysa, parası ve pulu var, duşuna aldıktan sonra çantasını toplayacak ve 'bana eyvallah' diyerek gidecek..."


DAHA ÖNCE DE İDDİA EDİLMİŞTİ

Emre Belözoğlu’nun Premier Lig’de Newcastle United forması giydiği dönemde de, şu anki takım arkadaşı Yobo hakkında ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilmişti.

2006’da oynana maçta, Emre’nin Yoba’ya ırkçı hakarette bulunduğu iddiası başka futbolcular tarafından ortaya atılmış ancak Emre açılan soruşturma sonunda aklanmıştı. (ntvmsnbc)
Editör: TE Bilisim