Kadın Sorunlarına Karşı Toplumsal Bilinci Geliştirmek Amacıyla 59 Ünlü Kadın Tek Ses Tek Nefes Oldu Polisan Boya'nın katkılarıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, proje tasarımı ve sanat yönetmenliği Kenan Bahadır Derre tarafından yürütülen "Her Ses Bir Nefes 2" adlı sosyal sorumluluk projesi, mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 59 ünlü kadını yeniden bir araya getirdi. Projenin fotoğrafları Hakan Yüksel tarafından çekildi.

Oya Aydoğan
"Her Ses Bir Nefes 2" projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi, tüm Türkiye'de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bir bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor. İki Farklı Konsept İçin Poz Verdiler Objektif karşısına geçen 59 sanatçı iki farklı konsept için poz verdiler.

Gizem Soysaldı
İlk konseptte puslu ve kirli bir camın ardından bakan sanatçılar, toplum dışına itilmiş, susturulmuş ve baskılanmış kadını simgelerken; kadının bireysel engellenmelerini özgür ve doğal ifadeleriyle anlatıyorlar. İkinci konseptte ise, ağın içinde poz veren sanatçılar kadının engellendiğini dile getirirken, bu sorunun toplumsal bir bilinçle ve eğitim ağıyla çözülebileceğini, bireysel çabaların yanı sıra kolektif bir bilince ulaşabilen bir toplumun bu engellerin ötesine geçebileceğini ifade ediyorlar. Kadın sorunlarının aslında tek tek yaşanmadığını, adeta balık ağına yakalanan ve yine toplumsal engeli hisseden kadının yalnız olmadığını, bunun aynı zamanda toplumsal bir yara olduğunu gözler önüne seriyorlar.

Hande Kazanova
59 ünlü kadın sanatçı, verdikleri bu pozlarla, kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve böylece kadınların günümüzde uğradığı şiddete, baskıya, cinsiyet eşitsizliğine, eğitim eksikliğine de mesajlarıyla dikkat çekiyorlar. İlk Sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde Polisan Boya'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Her Ses Bir Nefes 2" sosyal sorumluluk projesinde yer alan fotoğraflar, Avrupa'nın deniz manzaralı ilk alışveriş ve yaşam merkezi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde sergilenecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce açılacak sergi, 7- 30 Mart tarihlerinde, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak.

Ivana Sert
Sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ardından İstanbul'daki başka AVM'lerde ve Türkiye'nin çeşitli illerinde sergilenmeye devam edecek.

Fulya Zenginer 
Projeye destek veren; Alanur Özalp, Aslı Omağ, Aslıhan Güner, Ayça İnci, Ayçin İnci, Aydan Kaya, Ayşe Ertaş, Ayşenur Yazıcı, Ayşin Zeren, Ayten Uncuoğlu, Bedia Ener Ödep, Bennu Yıldırımlar, Berrak Kuş, Berrin Aktuğ, Betül Arım, Buket Dereoğlu, Burçin Apdullah, Ceren Soylu, Deniz Özerman, Derya Alabora, Derya Artemel, Duygu Şen, Eda Özerkan, Elif Güvendik Nayman, Fulya Zenginer, Gizem Soysaldı, Gülçin Çakır, Hande Doğandemir, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Hülya Uğur, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Mehtap Bayri, Melike Öcalan, Merve Oflaz, Nalan Aksoy, Nazlı Tolga, Nazlı Tosunoğlu, Neslihan Yeldan, Oya Aydoğan, Özge Borak, Özge Uzun, Pelin Akil, Pınar Altınok, Selin Altay, Sibel Bilgiç, Simge Defne Çelik, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Şebnem Sungur, Tuluhan Tekelioğlu, Ufuk Kaplan, Zahide Yetiş, Zeynep Alasya, Zeynep Mansur, Zeynep Tunuslu, Zeynep Turan gönüllü olarak yer almıştır.
Editör: TE Bilisim