Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Devran Çağlar’ın bilinmeyenlerini yazdı. Çağlar, Eşref Kolçak’ın oğlu, Harun Kolçak’ın da kardeşi mi?

Dün bir rezidansta ölü olarak bulunan ünlü şarkıcı Devran Çağlar’la ilgili, şehir efsanesi olan iddialara meslektaşı ses sanatçısı Onur Akay noktayı koydu. Çağlar’ın vasiyeti üzerine Marmaris’te defnedileceğini yazan Akay, Çağlar’dan helallik de istedi, Eşref Kolçak ve Harun Kolçak’la olan hikayesini yazdı.

Devran Çağlar’ın verdiği bir röportajda asıl adının Şeref Kolçak olduğunu ve Eşref Kolçak'ın büyük oğlu olduğunu ve Harun Kolçak’ın da kardeşi olduğunu açıkladığı uzun yıllardır iddia ediliyordu. Usta oyuncu Eşref Kolçak ise defalarca bu iddiayı yalanlamasına rağmen sosyal medyada bu iddia bir şehir efsanesi gibi dolaşıyordu ve Çağlar’ın, “''Babam ergenlik dönemine girdiğimde yaptığım cinsel tercihimden ötürü beni fazlasıyla dışladı. Bana o dönemlerde 'Ulan benim gibi bir adamın oğlu *bne olur mu? Bu bana yakışır mı?' diyerek baskı yapıyordu. Ben de bir süre duygularıma engel olmayı denedim ama başaramadım. Bu bana verilmiş bir hissiyat bunu reddedemezdim. Babama hayatımı bu yönde yaşayacağımı söylediğimde çok sinirlendi ve beni hayatından çıkarttı. 20 senedir sanat camiasının içinde olmamıza rağmen babamla bir kez bile karşılaşmadık. Artık bu kırgınlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Gerçek ailemin yanında olmak onlara doyasıya sarılmak istiyorum.'' dediği ifade ediliyordu.

ESKİ BİR ŞARKICININ YEĞENİ ÇIKTI!

Konu ile ilgili derin bir araştırma yaptığını ifade eden Onur Akay ise, “Devran Çağlar Samsun’ludur ve asıl adı Mustafa’dır. Devran Çağlar Eşref Kolçak’ın oğlu, Harun Kolçak’ın da kardeşi değildir. Devran, bir dönem albüm çalışmaları yapan şarkıcı Sıla Mısırlı’nın yeğeni olur. Yani Mısır’lı Devran’ın öz teyzesidir. Ayrıca Devran Çağlar, 2000 yılında Londra’da Harika Özden isimli bir şarkıcı bayanla 3 ay birliktelik yaşamış ve sözlenmiştir. O bayanla evlenmeyi düşünen Devran, kızı olursa Bülent, oğlu olursa da adını Zeki koymayı düşünmüştür ancak çift kısa süre sonra ayrılmıştır. Bıyıklı ve kıvırcık saçları ile hatırladığımız Devran Çağlar, artık kadın kıyafetleri ile sahnelere çıkmaya başlamıştır ve ayrıca Devran Çağlar tam anlamıyla cinsiyet değiştirme ameliyatı olmamıştır.” açıklamasını yaparak Çağlar’ın sözlüsü ile çekilen hiçbir yerde olmayan fotoğraflarını da yayınladı.

Onur Akay’ın 2017 yılında Twitter hesabı hacklenmiş ve Devran Çağlar’ın o dönemde de kalp krizi nedeni ile vefat ettiği duyurulmuş ve bu olay gündeme bomba gibi düşmüştü. Akay, “Magazin programında tartışmıştık, beni mahkemeye vermiştin ve daha sonra Twitter hesabımın gerçekten çalındığını öğrenince davayı çekmiştin. Ben sana hiç küsmedim. Mekanın cennet olsun, hakkını helal et Devran Çağlar.” dedi. (Kaynak: Onur Akay)

Editör: TE Bilisim