Ünlü sanatçı Coşkun Erdem'in cenazesi, dün Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nden kaldırıldı. Erdem'in cenazesine sanat camiasından sadece Orhan Gencebay ve Ateşböceği Ercan katıldı.

İsviçre'de sahnede beyin kanaması geçiren, sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cumartesi günü İstanbul'a getirilen ve Marmara Üniversitesi eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan usta kanun sanatçısı Coşkun Erdem, pazar sabahı yaşam savaşını kaybetti. Ünlü sanatçının cenazesi, dün Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nden kaldırıldı. Erdem'in cenazesine sanat camiasından sadece Orhan Gencebay ve Ateşböceği Ercan katıldı. Cenaze sırasında sanat camiasından katılımın olmamasından yakınan Erdem'in kızı Kader Erdem, "Her şeyden önce çok üzgünüm. Babamı yaşatmak için elimden geleni yaptım. Babam Sibel Can, Bülent Ersoy, Gönül Yazar, Seda Sayan, Zeki Müren, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar gibi sanatçılarla çalıştı. Değerli büyük sanatçılara ulaşmaya çalıştım ama hiç kimseden yardım görmedim. Türkiye'ye geldi ve 48 saatte zaten rahmetli oldu. Bu kadar kişiyle mi kaldırılacaktı babamın cenazesi? Neden bu vefasızlık? bugün ona yarın bize... Sanat camiası çok vefasızmış" dedi. (Sabah)

COŞKUN ERDEM KİMDİR?

Münir Nurettin Selçuk’tan Safiye Ayla’ya ve Müzeyyen Senar’dan Zeki Müren’e kadar çok sayıda efsane sanatçıya sahnede eşlik eden Coşkun Erdem, 1938 yılında Gemlik'de dünyaya geldi. 1951 yılında Üsküdar Musiki Cemiyetine girdi. Devrin kanun üstadı Ahmet Yatman'dan dersler alan ve genç yaşına rağmen Anodolu'nun dört bir yanında konserler veren kanun üstadının bir çok ünlü eserde imzası bulunuyor. "Kader böyleymiş Ne söylesem Boş" adlı eseriyle ilk altın plağını alan Coşkun Erdem, Zeki Müren, Münür Nurettin Selçuk, Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Muazzez Ersoy gibi bir çok sanatçının gerek konserlerinde, gere stüdyo kayıtlarında kanunu ile eşlik etti. Coşkun Erdem Ile Oyun Havaları, Coş Coşkun Coş gibi albümleri olan usta müzisyenin 6 evliliğinden bir kızı ve bir oğlu oldu.

Editör: TE Bilisim