'Sekiz taş, dört kuş' şifresiyle uyuşturucu istediği iddia edilen Deniz Seki'ye verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı iddia edildi. Böylece sanatçının cezaevine girmesi kesinleşmiş oldu.

Star gazetesinin haberine göre Şarkıcı Deniz Seki'ye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yargıtay 10.Ceza Dairesi, Deniz Seki'nin "uyuşturucu ticareti" yaptığına ilişkin yerel mahkeme tarafından verilen cezasını onadı. İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi Deniz Seki'nin 'uyuşturucu temin etmek, bulundurmak ve başkalarına vermek' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıile cezalandırılmasına hükmetmiş, Yargıtay Başsavcılığı da hazırladığı tebliğnamede bu kararın onanmasını istemişti. Yargıtay kararıyla birlikte Seki'nin cezası kesinleşti. 

Dinlemeye takılan konuşmalar

Deniz Seki, uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon kapsamında yapılan dinlemeye takılmıştı. Uyuşturucu çetesi mensuplarıyla 296 telefon görüşmesi gerçekleştiren Seki, özellikle başkaları için uyuşturucu temin ettiğini ifade etti. Bu görüşmelerde "30 dakikaya Neşe'ye paspas 500 dolar" ve "8 taş 4 kuş" şifrelerini kullandı. Yerel mahkemenin verdiği kararın gerekçesinde ise Seki'nin aldığı uyuşturucu miktarının fazlalığı nedeniyle zaman zaman ücret ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı, yüksek miktarda uyuşturucu aldığı için çete üyelerinin kendisine "bonus" olarak ücretsiz uyuşturucu verdiği de ifade edildi. 

Mahkeme kararında, "Sanık Deniz Seki'nin telefon görüşmelerine göre arkadaşları adına uyuşturucu maddelerden kokain maddesinin daha çok sanık Sinan Yüksel'den istediği ve böylece başkalarına vermek şeklinde atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.

Mahkeme tarfından 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Deniz Seki'ye yeniden cezaevi yolu göründü. Seki daha önce 7 ay cezaevinde yatmıştı.  

KARDEŞİ: BİZE ULAŞAN BİR ŞEY YOK

Deniz Seki'nin kardeşi ise kendilerine ulaşan böyle bir şey olmadığını söyledi.

 

Editör: TE Bilisim