Dünyada STKLAR tarafından bir araya gelinerek gönüllüler tarafından açılacak; ilk olma özelliğini taşıyan Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftlikleri kimsesiz çocukların ve yaşlıların bir arada olacağı 511 dönümlük arazi üstüne günübirlik tesis olarak kuruldu. Çiftliklerde, günü birlik turlarla çocuklar ve yaşlıların birlikte, çevreyle ilgili ortamda eğlenceli vakit geçirmeleri hedefleniyor. Amaçlarının, yaşlıların dört duvar arasında ölümü bekleyen, bir köşeye atılmış bireyler olarak görülmeyip onları aktif olarak hayatın içine katmak olduğunu belirten Çınar, “Doğal yaşamın dengeleri gün geçtikçe bozuluyor. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. İnsanın doğadan kopmadan hem de dünyayı kirletmeden yaşaması bundan sonraki nesiller yani çocuklarımız için hayati önem taşıyor.
Bu çiftliklerde doğa ortamında yaşlılar ve çocuklarımız hem birbirleri ile iletişim kuracaklar hem de doğayı yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi. Bir çok sürprizinde iç içe olacağı açılışta, Düyader Başkanı Umut ÇINAR; 511 dönümlük arazi içinde günübirlik turların yapılacağını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan ortak protokol sonucu çocuklarımızın günübirlik olarak tesislerde çevreyle ilgili doğal yaşamı öğreneceklerini ve bina ve bir çok yapay etkenlerden sıyrılıp Genç Büyüklerimiz ile beraber ekolojik ortamda bir havayı teneffüs edeceklerini ilettiler. 
Düyader Başkanı Umut Çınar ve ünlü koreograf Erez Eğilmez önümüzdeki aylarda ekolojik dengesi bozulan dünyamızın Türkiye’de gerçekleşecek ilk adımla, bu önemli konuyu Birleşmiş Milletler BM ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO da gerçekleştirilecek konferanslarda dile getireceklerini belirttiler.
Heyecan ile 12 Temmuzu beklediklerini ileten UMUT ÇINAR Yaşlılık, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir. Ekolojik Yaşam Çiftliklerinde hayata geçireceğiz diyen Çınar,  bunun bir başlangıç olduğunu atılan bu başlangıç adımının da çok büyük destek gördükleri için emeği geçen ve geçecek olan herkese kalbi sevgilerini ilettiler.

Adres: Acı su Beldesi Orman sok. no:39 Karatepe KOCAELİ

Editör: TE Bilisim