Törene, sanatçının torunları Armağan ve Lalehan Kaya ile Fatih Mühürdar, Selçuk Ural, Hüner Coşkuner, Onur Akay, Seyyal Taner, Bora Gencer, Eda Özülkü, Engin Çağlar gibi çok sayıda sanatçı ile sevenleri katıldı.

Büyükburç'un kızları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Programı öncesi ölümü düşündürücü" sözlerini de değerlendirdi.

Hem Evren Erol hem de Özlem Kaya Büyükburç şüphelerinin olmadığını söyleyip, babalarının kalp ve şeker hastası olduğunu hatırlattı. Evren Erol Büyükburç babasının doğal yollardan öldüğünün doktor tarafından da tespit edildiğini söyledi.

"Erişmek istiyorum menzile dedi"

Şarkıcı Murat Evgin, Erol Büyükburç'un bir akşam önce kendisiyle programda olduğunu kaydederek, birlikte "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü söylediklerini anlattı.

Evgin, "Uzun ince yoldayım'ı söylerken, konserin finalinde artık Allah mı söyletti ya da dilimi sürçtü onu bilmiyorum ama iki defa 'Erişmek için menzile' yerine, 'Erişmek istiyorum menzile' dedi. Onu çok dinç gördüm. Her zaman kendisinden 30 yaş genç gösteren haliyle karşımızdaydı. Dimdik ayaktaydı. Ama demek ki o günmüş" değerlendirmesinde bulundu.

3 Erol Büyükburç bestesinin söz yazarı olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay ise törende duygularını şu şekilde anlattı: ‘Ne desem kabul eder, beni hiç kırmazdı. 'Akaycım' derdi bana. Sayısız konserlerde birlikte olduk. Sayısız anılar bıraktı bana. En büyük anı ise, yazdığım 3 şiirimden etkilenerek besteledi. Ortak şarkılarımız, müzik kariyerimin en önemli hatıraları ve ondan bana kalan en büyük miras oldu.'

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, çok çok uzun ve derin bir sessizliğe ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Hayatımıza kattığı anlamlar için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sezen Cumhur Önal, Büyükburç'un, en güzel şarkıları yapmak için yüreğini ortaya koyduğunu ve bu uğurda bir ömür tükettiğini anlattı.

Metin Özülkü, sanatçının kendisinin üzerinde, annesi ve babasından daha büyük emeğinin olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, sanatçının tabutunun başında dua etti.

CAMİDE OLAY ÇIKTI

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un Levent Camii'ndeki cenaze töreninde olay çıktı. İmamın helallik istediği sırada camiye sonradan gelen iki kişi "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağırdı. Cemaatin tanımadığı bu kişiler, tepki üzerine camiden uzaklaştırıldı. Biri sakallı ve şalvarlı olan bu kişiler, "Bunlar gençlerimizi yozlaştırdı" diyerek protestosunu sürdürdü. Cenazeye katılanlar ise "Şov yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Tepkiler üzerine 2 kişi camiden çıkarıldı. Ancak Büyükburç'un yakın çevresinden bazı kişiler, bu kişilerin peşinden gitti.

Tepki Levent'in ara sokaklarında sürdü. Araya Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri girmeye çalıştı. Ancak tepki zaman zaman tekme ve yumruklu hale dönüştü. Bu kişiler, kim oldukları sorusuna "Biz Türk öz halkıyız" karşılığını verdi. "Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz" sorusuna da "Bunların açtığı yolda gençlerin ne hale geldiğini görüyorsunuz" karşılığını verdi. Olaylar ara sokaklarda uzun süre devam etti. Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer alıyordu. Ancak olaylar sırasında çevrede hiçbir polisin olmaması dikkat çekti. Cenazeyi karıştıran 2 kişi, zabıtalar tarafından uzaklaştırıldı.

Omuzlara alınan Büyükburç’un cenazesi, dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Erol Büyükburç, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim