HAKAN UÇ

Yunanistan'ın en gözde tatil adresi Mikonos, son yıllarda Türkler'in istilası altında. Burada geçirdiğim dört gün boyunca adayı adım adım gezdim. Çıplaklar kampının da bulunduğu adanın bazı plajları tamamen 18-25 yaş aralığındaki gençler için. Bu plajlarda eğlence hiç bitmiyor. İçkinin su gibi aktığı mekanlarda sızıp kalan pek çok genç gördüm. Çoğu plaj, şezlong ve havlu için 35, bir günlük loca içinse 100 Euro talep ediyor.



MİKONOS'TA KRİZ YOK LİMİTSİZ ÇILGINLIK VAR
Ekonomik krizdeki Yunanistan'ın en gözde adalarından biri olan Mikonos'ta; plajların, gece hayatının, yeme-içme sektörünün nabzını tuttuk. Turist istilasıyla adım atacak yerin olmadığı, otellerin tamamen dolu olduğu adada krizden eser yok; abartılı fiyatlara limitsiz eğlence ve çılgınlık var.

Yunan adası Mikonos; atmosferi, Arnavut kaldırımları, çivit mavisi kapılı evleri, sardunya ve begonvillerle süslü balkonları, denizi, kokusu ile bize çok tanıdık gelen bir Akdeniz cenneti. Bu aşinalık daha havaalanına iner inmez dikkatimizi çekiyor. Adanın havalimanı 1960'lardan kalma ve oldukça küçük. Ancak Türkiye'deki havalimanlarından farklı olarak şehre çok daha yakın; 4 kilometre uzaklıkta. Havalimanından şehir merkezine taksilerle ulaşılabiliyor. Ancak adada sınırlı sayıda taksi olduğu için önceden rezerve etmek gerekiyor. Şehre taksiyle ulaşmanın ücreti 10 Euro. Ancak taksiler daha fazla kar elde edebilmek için aynı araca daha fazla yolcu alıp her birine 10 Euro ödetiyorlar. Havalimanından adanın sadece güneyine giden otobüsler de var. Otobüs fiyatları taksiye göre çok daha makul; kişi başı 1.60 Euro.

ADIM ATACAK YER YOK
Yunanistan bir süredir ekonomik krizde olduğu için zor günler geçirse de adada krizin izlerinden eser yok. Tam tersine turizm patlamış durumda; adım atacak yer yok. Bu nedenle kriz esnafın umurunda bile değil; turistlerden akan döviz adada bayram havası yaratıyor. Esnaf "Biz nakitle çalıştığımız için kriz bizi vurmadı" diyor. Tüm oteller dolmuş durumda, turistler marketlerden çıkmıyor. İki yıldızlı bir otelin gecelik fiyatı 100 Euro. Bir bardak meşrubat ve bir fincan kahve için en az 5 Euro ödemek durumunda kalıyorsunuz. Adanın merkezinde karnınızı doyurmak için saatlerce sıra beklemeniz gerekiyor. Üstelik hiçbir özelliği olmayan sıradan bir yemek için 75 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekebiliyor. Eşinize, dostunuza hediye olarak magnet alacak olursanız da tanesine 5 Euro ödüyorsunuz.

MARJİNAL TURİSTLERİN ADRESİ PARADİSE BEACH
Mikonos'un en gözde plajlarından biri de Paradise Beach yani Çıplaklar Kampı. Herkesin çıplak olarak dolaştığı plaj, marjinallerin adresi olarak dikkat çekiyor.
Adanın merkezinden 10 kilometre uzaktaki Elia Beach, uzun ve altın sarısı kumsalı ve tertemiz deniziyle, Mikonos'un en gözde plajı olarak göze çarpıyor. Bu plajlara günün her saatinde şehir merkezinden kalkan otobüslere binerek gidebilirsiniz. Ödemeniz gereken ücret ise kişi başı 10 Euro.

143 EURO'LUK ÖĞLE YEMEĞİ
Adanın meşhur plajları arasında olan Kavla Beach'e taksi ile gidiliyor. Havlu ve şezlongların 35 Euro'ya kiralandığı plajda; yemek yemek için şehir merkezinden çok daha yüksek fiyatlar ödemek zorundasınız. Bir tabak deniz mahsullü spagetti, salata ve suyun fiyatı 143 Euro. Sosyetik isimlerin tercih ettiği bu plajda; 10 Euro karşılığında masaj hizmeti de veriliyor.

Ünlü gazeteci Hakan Uç, Mykonos Adası'nda loca kapattı. Paradise Beach'te yüksek sesli müzik eşliğinde striptiz yapanları izleyen Uç, izlenimlerini paylaştı...

LOCALAR 100 EURO
18-30 yaş grubunun çılgınca eğlendiği Paradise Beach'te yüksek sesli müzik, striptiz yapanlar, alkolü su gibi tüketen turistler dikkat çekiyor. Buradaki günlük locaların kirası 100 Euro.
Adayı gezmek için araba ya da scooter kiralamak istiyorsanız; iki günlüğüne 40 Euro ödemeniz gerekiyor. ATV kiraları için ise iki günlüğüne 70 Euro'yu gözden çıkarmanız lazım.
Editör: TE Bilisim