GAZİLER GÜNÜ :
Birinci Dünya Savaşı ardından ülkemizdeki işgal kuvvetlerine karşı verilen kurtuluş mücadelesinin en önemli kavşaklarından birisi, Sakarya Meydan Muharebesi’dir. Ankara’yı işgale hazırlanan Yunanistan’ın son darbeyi vurmak amacıyla 13 Ağustos 1921’de başlattığı saldırı ile, 22 Ağustos’ta başlayıp tam 22 gün ve gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’nde attan düşerek yaralanmasına rağmen devam ettiği muharebedeki üstün başarılarına istinaden Mustafa Kemal’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesi ile birlikte gazilik ünvanı verilmiştir. 2002 yılında çıkan yasa ile de 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

HOG NEDİR ve HOG ANKARA CHAPTER
Harley-Davidson marka motosiklet kullanıcıları, 1983 yılında üretici firma öncülüğünde, tüm dünyada HOG ( Harley Owners Group) ismi altında birleşmişlerdir. Bu gün toplam 1 milyon 250 bini aşan üyesiyle, dünyadaki en büyük motosiklet tutkunları organizasyonudur. Türkiye’de ise binin üzerinde üyesi vardır.
Başkent Ankara’da bulunan Harley-Davidson sahipleri (HOG Ankara Chapter), ülkemizdeki tüm marka kullanıcıları gibi, toplumsal sorunların düzeltilmesi için üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya istekli kişilerden oluşur. Yalnızca motosiklet kullanmak için değil, Gaziler Günü’nde gazilerimizle birlikte şehit ailelerinin, Meme Kanseri Dikkat Etkinlikleri’nde kadınlarımızın, 23 Nisan’da ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin, Özgecan Aslan gibi, toplumsal infial yaratan olaylarda acının yanındadır. Ülkemizin daha güzel bir geleceğe sahip olması için her türlü çabanın içerisindedir.
 
HOG GAZİLER SÜRÜŞÜ HANGİ AMAÇLA YAPILMAKTADIR:
Bu etkinlik, Gaziler Haftası vesilesiyle, Ankara Harley-Davidson Sahipleri (Harley Owners Group / HOG Ankara ) tarafından ilk olarak 2008 yılında başlatılmıştır ve her yıl artan bir katılımcı sayısıyla gelenekselleşerek devam etmektedir. Ülkemizin kahraman gazilerinin ve aziz şehitlerinin hatıralarına sahip çıkmak, kendilerinin ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal bilinci yükseltmek ve kahraman gazilerimize güzel ve farklı bir gün yaşatmak amacıyla yapılmaktadır.
Aşağıya çeşitli basın yayın organlarından ve açık internet kanallarından örnek linkler eklediğimiz etkinliğimize, kahraman gazilerimizin ve ailelerinin toplumda fark edilmeleri için tüm basın yayın organlarının da desteğini bekliyoruz.

PROGRAM DETAYLARI :
19 Eylül Cumartesi günü, Ankara dışından gelen Harley-Davidson sürücüleri karşılanacak, T.S.K. Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne (Bilkent) geçilecektir.
Gazilerimizi ve ailelerini taşıyan otobüsler eşliğinde, Harley-Davidson motosikletlerimizin arkasına gazilerimizi alarak, yaklaşık bir buçuk saatlik Ankara turu atılacak.
Basın kuruluşları açısından en uygun görüntü ve röportaj imkanının, T.S.K. Rehabilitasyon Merkezi önünde, tüm motosikletler ve aileleriyle birlikte gazilerimizin sürüşe geçeceği 15:00 – 16:00 aralığı olacağını tahmin ediyoruz. Yazılı ve görsel basın açısından da dikkat çekici bir etkinliktir.
20 Eylül Pazar günü ise, ülkenin her yanından gelen Harley-Davidson sürücüleriyle birlikte Anıtkabir ziyaret edilecek ve misafirlerimiz yolcu edilecektir.
Etkinliğe ait çeşitli görseller ve medya linkleri de aşağıya eklenmiştir. Talebe istinaden, yüksek kalitede görselleri de ulaştırabiliriz.
 
GÜZERGÂH :
- 16:00 Sürüş : Bilkent Rehabilitasyon Merkezi çıkış
- 17:30 Rehabilitasyon Merkezi’ne  Dönüş
 
*** İzin verilen güzergâh detayları, sürüşten bir veya iki gün öncesinde belli olacaktır.
 
Sürüşte trafik ekipleri, yolda sivil ekipler, Merkez Komutanlığı’ndan iki veya bir araç ve bir ambulans olacaktır.
 
Editör: TE Bilisim