Bir  vatandaşın "Dövme yaptırmak caiz midir?" sorusuna yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, dövme yaptırmanın haram olduğunu bildirdi. 

Kurul, kararında; vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövmenin, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olduğunu kaydetti. Dövme yaptırmanın sağlık açısından da zararlı olduğuna dikkat çekilen kurul açıklamasında, "Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır. Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir." Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yanıtına ilahiyatçılar ve ünlü isimlerin yorumları ise dikkat çekti.
Prof. Dr. Zekeriya BEYAZ:
Bir şeye haram demek için Kuran'da özel olarak hüküm bulunması gerekir. Arabistan'da şu anda bile kadınların vücutlarında dövme vardır. Gaziantep'in Suriye kısmına yakın yerlerinde kadınların alın çatılarından ayaklarına kadar dövmeleri vardır. Bu süstür, eski zamanlardan beri ziynet sayılır. Kuran'da da açık şekilde haram olduğu yoktur. Ama tavsiye edilen birşey değil. Bu konuyla ilgili çok soru geliyor. Oysa bu konunun namazla, oruçla, haramlıkla, helallıkla alakası yok. Bu aşağılık duygusuyla alakalı bir şey. Kendini yetersiz görenler, sağına soluna dövme yaptırarak belki kendilerinin kaale alınacağını düşünüyorlar. Ama bir hevestir. Bir süre sonra geçer.
Prof. Dr. Saim YEPREM:
Yapılan dövmenin insan sağlığına zararlı olduğu bilinmektedir. Dövme ilkel kabilelerin dini sembol maksadıyla yaptığı bir şeydir. Dini sembol maksadı ile yapılırsa caiz değildir. Dövme yaptıran dövmenin insan bedenine zararı olduğunu bilecek. Dövmedeki resimler ahlaki kurallara aykırı olmayacak. Dini nitelikte putperesliği çağrıştıracak bir şey olmayacak. Bunun dışında dövme herhangi bir sorun oluşturmaz.
Prof. Dr. Süleyman ULUDAĞ:
Ben de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşüne katılıyorum. Allah'ın insana verdiği beden yapısını herhangi bir zorunluluk yoksa bozmak caiz değildir. Kuran'da dövme ile ilgili "Haramdır, günahtır" diye bir ayet yoktur. Ama sahih hadisler vardır. Ayrıca ilahiyatçı hukukçuların da görüşü budur. Zaten Diyanet de bunlara dayanarak görüş bildirmektedir.
Prof. Dr. Beyza BİLGİN:
Dövme olayına haramdır veya helaldir diyecek değilim. Kuran'da bu konuda bir ayet yok. Allah'ın yarattığını bozmak anlamında Diyanet'ten caiz olmadığı belirtilmiş olabilir. Ancak vücudunda bir organı zarar görmüş, eksik yaratılmış olanlar da var. Bunları yerine koyduruyorlarsa bu güzeldir. Yani iyi amaçla yapılmışsa iyidir. Geçici olarak güzel görünmek için yaptıranları da o zaman ayrı tutmak gerekir. Kalıcı olarak yapılana pek taraftar değilim. Dövme vücuda zarar veriyorsa yasak olabilir.
Can Dündar: 
"Dövme dinen yasak" diyen Diyanet'ten şimdi de "Kadını dövme yasak" fetvası bekliyoruz: "Çocukla evlenme günah" "Faiz mekruh" "Öfke şeytandan"
Cenk Eren: 
Din işleri yüksek kurulu: dövme haram erkeklere küpe mekruh (harama yakın) haydi buyurun.
Onur Akay: 
Dövme Kuran'da yasaklanmamıştır ve yasaklanmayan her şey helaldir. Diyanet'in bu konudaki açıklamasına katılmıyorum.
Balçiçek İlter: 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, dövme yaptırmanın haram olduğuna hükmetti. Ee ben de çok var yenisi için yoldayım.
Neslihan Yargıcı: 
Dövme yok! Erkek de küpe yok! Erkek saçını uzatabilir. Sağol Diyanet, bayılırım uzun saçlı erkeğe…
Editör: TE Bilisim