2011 yılında yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı Timur Savcı, senaristi Meral Okay ve Koruncuk Vakfı Başkan Yardımcısı Berrin Yoleri’nin bir araya gelerek başlattığı, Muhteşem Yüzyıl ve Koruncuk Vakfı işbirliği dört yıl boyunca sürdü.

Koruncak Vakfı Başkanı Figen Özbek 

Mevcut eski yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için tekrar inşa edilmesi nedeniyle yeniden projelendirilen tesislerin inşaat giderlerinin bir bölümünü de eski ismiyle Vadeli Opsiyon ve İşlem Borsası şimdiki ismiyle Borsa İstanbul üstlendi. VOB Başkanı Işınsu Kestelli’nin çabalarıyla bu destek üç yıl boyunca devam edecek.

Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Vahide Perçin, Nur Veziroğlu, Ozan Güven, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selen Öztürk, Yüksel Ünal, Serkan Altunorak ve Sarp Akkaya  dizinin final çekimleri biter bitmez yeni çocuk köyü tesisinin temel atma törenine katılmak için İzmir Urla’ya gitti. Timur Savcı’nın programından dolayı katılamadığı törende, eşi Banu Savcı yer aldı.

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkanı Av. Figen Özbek ve Vakfın Başkan Yardımcıları Berrin Yoleri ve Oya Karakimseli, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cem Yurtbay, Muhterem İlgüner, Onursal Başkan Pınar Aran, Genel Müdür Erhan Ongun, İzmir Koruncuk Vakfı Yöneticilerinin yanı sıra vakfın destekçileri Aslı Ekşioğlu, Beyza Arslan, Gül Gölge Saygı da törende hazır bulundular.

Açılış konuşmasını yapan Koruncuk Vakfı Başkanı Av. Figen Özbek,  İzmir Urla Çocuk Köyü Tesisleri’ni yeniden hayata geçirmek için heyecan ve mutluluk içinde temel attıklarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile var olan işbirliğinin İzmir için de süreceği umuduyla yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Vakfın Başkan yardımcısı Berrin Yoleri ise konuşmasında dört yıl süren yayın hayatı boyunca Muhteşem Yüzyıl dizisinin en başta yapımcısı Timur Savcı olmak üzere, tüm oyuncularına ve dizi ekibine verdikleri uzun soluklu destekleri için teşekkürlerini sundu.

Halit Ergenç ve Nebahat Çehre’nin de konuşma yaptığı törene İzmir Urla Belediye başkanı Sibel Uyar da katıldı. Törenin sunuculuğunu ise Hürriyet Ege köşe yazarı Ayçe Dikmen gönüllü olarak üstlendi. Törenin ardından konuşmacılar temele toprak atarak inşaat çalışmalarını başlatmış oldu.

Doğuş  Otomotiv İzmir  Bayisi VOSMER  firmasının ulaşım sponsorluğu  yaptığı etkinliğe, Yengeç Restaurant ve İzmir Hilton ikramlarıyla destek verdi.

Geçtiğimiz yıl Muhteşem Yüzyıl dizi setinde organize edilen özel davetin geliri Koruncuk Vakfı’nın Meral Okay anısına yapılacak Çocuk Köyü projesi için bağışlanmıştı.
Editör: TE Bilisim