Fatih Camii’nde ki ilk törene Metin Kaçan’ın ağabeyi oyuncu Hasan Kaçan, ablası Yasemin Oyuk, yeğeni Uğur Kaçan’ın yanı sıra sanat ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Törene katılanlar arasında, Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncuları Necati Şaşmaz, Kenan Çoban, Peker Açıkalın, Orhan Alkaya, Kadir Çöpdemir, Savaş Ay, Elif Aktuğ, Raci Şaşmaz, Balık Ayhan ile Leman Dergisi’den Mehmet Çağça dikkat çekti.

Ağır Roman sinema filminde başrol oynayan Müjde Ar, eşi Ercan Karakaş ile birlikte çelenk gönderirken, Ferdi Tayfur, Hıncal Uluç, Mustafa Özkan da çelenk yollayan isimler arasındaydı.

Ağabeyi Hasan Kaçan ve yeğeni Uğur Kaçan,
Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ı son yolculuğuna uğurladı.

Hasan Kaçan: Çok şükür bulundu, Rabbimin kucağına vereceğiz
Daha önce twitter’a, “Ne olur ordan çıkma, hep denizde kal” diye tweet atan Metin Kaçan’ın ağabeyi Hasan Kaçan; “Çok şükür 10 gün sonra naşı bulundu. Bulunduğu için sevinçliyiz. En son Yılbaşı’nda görüşmüştük. Birşeyi yoktu. Neden böyle bir şey yaptı bilemiyoruz. Bulunmuş olması tesellimiz. Allah rahmet eylesin. Rabbimin kucağına vereceğiz.” dedi.

Mehmet Çağça (Leman Dergisi) : Bir küçük romanla büyük bir çığır açtı.

Meto ile bizim tanışma yıllarımız Gırgır yıllarına uzanır. Gırgır’a gelip giderdi. Müthiş bir yaşam enerjisi, coşkusu vardı. O kendi bakış açısıyla baktığı güzellikleri, hayatları, bizim için görünür ve değerli kıldı. Çok kafalar açtı, bakışları değiştirdi. Bir küçük romanla büyük bir yol açtı. Meto her şeyden öte iyi bir sanatçıydı ama ben onun dostluğunu, kardeşliğini de yaşadım. Bulunduğu ortama büyük neşe katar, asla ve asla hayata bağlılık anlamında, böyle bir finali aklımıza getirmezdi. Hayatta her şey olabiliyor. Onu sevgiyle uğurluyoruz. Dergimize kapağımıza koyduk ama aslında Meto bizim kalbimizde.

Peker Açıkalın: Kendini boşluğa bırakmakla gerçekten kendini sevenleri boşluğa bıraktı!

Hepimizin bir kırılma noktası vardır, onun da bir kırılma noktası oldu. Kendini boşluğa bırakmakla gerçekten kendini sevenleri de boşluğa bıraktı. Bir süre sonra çıkması iyi oldu, çıkmasaydı sevenleri için çok daha ağır olacaktı. 30 senelik arkadaşımı kaybettim. Naaşının bulunması sevenler için çok büyük bir tesadüf oldu. Allahın takdiri. Çok gençken aramızdan ayrılması en üzücü olay. Yaşarken insanların değeri bilinmeli. Can dostluğu gerçekten çok önemli. Bu tür mekanlarda 30 senedir göz göze gelmediğiniz insanlarla göz göze gelmekten başka bir soru işareti. Herkes, interaktif bir şekilde Facebook’tan yalancı bir ilişkiye girmiş durumda. Ama sarılmak başka bir şey, göz göze gelmek başka bir şey. Biz 30 sene boyunca omuz omuza, göz göze geldiğimiz bir kardeşimizi Hak’kın rahmetine uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Allah sevenlerine sabır versin. Mekanı Cennet olsun. Çok değerli, akıllı, gerçekten farklı bir beyine sahip olan sanatçıyı Türkiye Cumhuriyeti yitirdi. Geriye bıraktığı anılarıyla, romanlarıyla, yapmış olduğu eylemlerle o bizim hafızalarımızda, kütüphanelerimizde, kalbimizde.


Orhan Alkaya: Türk Edebiyatı çok önemli bir kalemini kaybetti.
O anı kestirmek o kadar kolay değil. Hangi sahiller Metin’i böyle bir karara yöneltti bilmiyoruz. Bir anda olmamıştır. Çok uzun bir ana yayılmıştır bu kararı verişi ve uygulayışı. Ama Hasan’ın (Kaçan) dediği doğru; çok uzun bir süre önce öldürülmüş olabilir!

Türk Edebiyatı’nın çok önemli benzersiz bir kalemini, kendi iradesi, kendi kararıyla aramızdan ayrılışına neler sevk etti bilemem ama çok üzüntü verici bir durum.

Savaş Ay: Cesedin sonradan bulunması bir işarettir.

Metin Kaçan’ın cesedinin sonradan tekrar bulunması bir işarettir. Ailesi başta olmak üzere, sevenlerine teselli olması, onun sevilen bir kul olduğunu gösterir Allah katında. Üzgünüz çok.

Kadir Çöpdemir: Çok iyi birini kaybettik. Çok üzgünüm, Allah rahmet eylesin.

Editör: TE Bilisim