5 ay önce aramızdan ayrılan efsane sanatçı Müslüm Gürses, doğum gününde Zincirlikuyu'da kabri başında anıldı. Törene Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, menajeri Nevzat Takmaz ile son Veda albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran katıldı.

Törene ilk olarak Gürses'in 22 yıllık arkadaşı olduğunu ve Almanya'da turnelerde çok sayıda konser verdiklerini ifade eden Gülşen Demir geldi. Kısa bir süre sonra Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı eski sinema oyuncusu Muhterem Nur yakınlarının kolları arasında kabristanın başına gelerek dualar okudu.
MUHTEREM DİYE BAĞIRIŞINI ÖZLEDİM, HER GECE RÜYAMDA GÖRÜYORUM

Muhterem Nur, Müslüm Gürses'in doğum tarihinin tam olarak bilinmediğini belirterek "ben 5 Temmuz olarak biliyorum, hayranları ve sevenleri 7 Temmuz biliyor, zaten nüfus kağıdına da 4 yaş büyük yazdırılmış, resmiyette 60 ama esasında 56 altı yaşında aramızdan ayrıldı, çok üzgünüm. Yokluğuna alışamadım, alışmak kolay mı. Tam rahat edeceğimiz sırada gitti. Her akşam rüyamda görüyorum, onunla yatıyorum, onunla kalkıyorum, öldü gitti ama onun yeri hep kalbimde. 30'uncu yılımız bitti. Şimdi Müslüm olmayınca yalnızım. En çok "Muhterem diye bağırışını özeldim. Belgesel izlerken kaplan görse seslenirdi ben çok severim bilirdi." dedi.

HİÇ AYRILMAM DERDİ AMA KAVUŞMAMIZ HAYAL OLDU
Müslüm Gürses'i sürekli rüyasında gördüğünü söyleyen Muhterem Nur, "Hiç ayrılamam derdi ama kavuşmamız bile hayal oldu. Günler çok zor geçiyor. Her gittiğim yerde herkes hatırlatıyor, herkes onu bana söylüyor, eksik olmasınlar ilgilenenler çok, hayranları çok. Dünya da tek bıraktığı miras hayranlarının sevgisi ve şarkıları. Servetin en büyüğü bu. Hayranları sabit kaldılar ama bize yakın görünen herkes uzak şimdi." dedi.

İKİMİZDE HER İSTEDİĞİMİZİ YAPTIK
Müslüm Baba ile hayatta her istediğini yaptığını söyleyen Muhterem Nur, "İkimiz de her istediğimizi yaptık. İkimizde birbirimize çok bağlıydık, birbirimize birlikte bir dünya kurmuştuk, o dünya da tek kaldım." dedi.

SİNEMAYI ONUN İÇİN BIRAKTIM
Müslüm Gürses ile büyük aşk yaşadıklarını ifade eden Muhterem Nur, "Çok sevdiğim sinemayı bile yalnızca onunla ilgilenmek için bırakmıştım. Onu hazırlamak, onu giydirmek, ona bakmaktan zevk duyuyordum. Hiçbir zaman onu yalnız bırakmadım ama buraya kadarmış… O bana çalışmalarımdan daha ileriydi… Onun çalışmaları bize yetiyordu, fazla hırslı değildik. Olanla geçindik." dedi.


HER GECE DUA EDİP TÖVBE EDERDİ, ZİRVEDE KAYBETİK...

Ben de çok başarılı filmler yaptım, Düşman Yolları Kesti, Ateşten Damla gibi klasikler var. Müslüm ile de 4 tane filmim var: Sev Yeter, İkizler, Küskünüm diye 4, 5 tane filmimiz var. Onunla çalışmak güzeldi. O benimle oynarken benim jönüm değildi, karşıda başka oyuncular vardı, ben karakter oyuncusuydum. Çok güzel bir insandı, yüreğiyle güzeldi, insanlar ona karşı sevgileriyle hakkını verdi. Dünya iyisi bir insanı kaybettiğim için üzgünüm. Her gece rüyalarımda görüyorum, yatmadan önce mutlaka ona dua okuyorum.. O da yatmadan önce dua okur ''Allahım ertesi gün sağsalim kalkmayı nasib et" der tövbe ederdi. Zirve de kaybettik. Hayatta olsaydı hayranları yine severdi. Bugün doğum günü olduğunu bilmiyorlar, bilseler gelirlerdi, 7'si biliyorlar Pazar günü gelirler." dedi.

EN SEVDİĞİ ŞARKISI "SENDEN VAZGEÇMEM"
Şarkılarını dinleyemiyorum. Dinleyince dayanamıyorum kapatıyorum. Sesi beni çok etkiliyor, ağlıyorum." dedi. En sevdiğiniz şarkısı hangisi diye sorulması üzerine, Muhterem Nur "Hepsini seviyorum, o kadar güzel okuyordu ki. Senden Vazgeçemem, Bir Kadın Tanıdım ve Ateş Yanar Su Yanar. O kendi bestesiydi. Çoğu parçalarına bana ithaf ediyordu.
MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ AÇILACAK

Munterem Nur bu ay içerisinde Şanlıurfa da Balıklıgöl'e yakın bir yerde Müslüm Gürses Müzesi açılacağını belirterek, "Onun plakları, albümleri, film afişleri, filmleri ve giysileri, onunla ilgili herşey memleketinde açılacak müzede olacak" dedi. Muhterem Nur'un bir hayranı yıllar önce İstanbul Plak'tan çıkan plağını getirerek sanatçıya imzalattı. Müslüm Gürses için kabri başında Kuran okunduktan sonra sevenleri ayrıldılar.
Editör: TE Bilisim