Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Oya Aydoğan Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Orhan Gencebay, Sevim Emre, Bülent Ersoy, Müjde Ar, Ferdi Tayfur, Sibel Can, Muhterem Nur, Ahu Tuğba, Nuri Alço, Perihan Savaş, Harika Avcı, Mehmet Ali Erbil, Halil Ergün, Deniz Uğur, Safiye Soyman, Emrah, Fatih Ürek, Mustafa Topaloğlu, Armağan Çağlayan, Burhan Akdağ, Nurettin Soydan, Salih Keçeci, Olcay Ünal Sert, Hakan Solaker, Suat Ünal gibi çok sayıda ünlü isim ve sanatçının sevenleri katıldı.

Sevim Emre fenalaştı...

 Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Oya Aydoğan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Orhan Gencebay'ın hayat arkadaşı Sevim Emre, tören sırasında fenalaştı. Ünlü sanatçının cenazesi, anma töreninin ardından Levent Camisi'ne götürülürken, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyet ettiği Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

59 yaşında yaşamını yitiren Oya Aydoğan için ilk tören, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlendi. Ünlü sanatçının konser salonuna getirilen tabutunun üzerine yakınları ve sanatçı dostları karanfil bıraktı. Ünlü sanatçının tabutuna sarılan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Oya Aydoğan’ın oğlu Gurur Aydoğdu ise annesinin tabutunun başında dua etti.

Törene katılan ünlü sanatçı Nuri Alço, “Kendini oğluna adamış bir insan. Güzel bir insandı. Çok genç yaşta kaybetti. Hastanede başındaydık. Bir umut vardı ama beyin fonksiyonları buna yanıt vermeyince hayatını kaybetti. Bizim camiamız şok oldu” diye konuştu.

Anma törenine katılmayan Bülent Ersoy, cami avlusunda bol bol yakın dostu için dua okudu.

Müjde Ar, Oya Aydoğan'ın halk tarafından çok sevilen bir oyuncu olduğunu belirterek "Trabzon'dan, değişik illerden buraya gelen vatandaşlar var. Çok sevilen iyi bir oyuncu, iyi bir insandı." diye konuştu.

Oya Aydoğan'ın cenazesi, Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen anma töreninin ardından Levent Camisi'ne götürüldü. Ünlü oyuncu, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyet ettiği Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

Levent Afet Yolal Camisi'nde ki törene Bülent Ersoy, Muhterem Nur, Sibel Can gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.


Morgda Oya Aydoğan'ı son kez görüp elinden ve alnından öpen Bülent Ersoy, yaşadığı büyük acı sebebiyle fenalaştı. Doktorlar, ünlü sanatçıya müdahale etti.

Oya Aydoğan, Emrah


Editör: TE Bilisim