Antalya'da emekli güvenlik görevlisi 50 yaşındaki Aliseydi Aşan, kasiyerlik yapan eşi 44 yaşındaki Hüsne Aşan'ı döverken uyguladığı şiddeti, iddiaya göre 18 yaşındaki sevgilisi Z.İ.'ye görüntülü 3G sistemiyle cep telefonundan izletti. Boşanma davası açan 2 çocuk annesi Hüsne Aşan, 30 bini manevi olmak üzere 60 bin lira tazminat talep etti. Hüsne Aşan'ın avukatı, Aliseydi Aşan'ın sevgilisi olan Z.İ.'nin de cezalandırılmasını istediklerini belirterek, "Müvekkilime uygulanan şiddeti canlı izleyip, 'Az dövüyorsun, daha çok vur' diyerek tezahüratta bulunduğu için azmettiricidir" dedi.

EVDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

26 yıllık evli ve 2 çocuklu Aşan çifti arasında geçimsizlik başladı. İddiaya göre ehliyeti olmayan sevgilisi Z.İ.'ye otomobil kullandırırken polise yakalanan Aliseydi Aşan, kendilerini ihbar ettiği iddiasıyla eşi Hüsne Aşan'ı dövdü. Bu sırada cep telefonunun görüntülü 3G uygulamasını açan Aliseydi Aşan, eşini dövmesini telefondaki sevgilisi Z.İ.'ye izletti.

Hüsne Aşan, avukatı aracılığı ile Antalya 6'ncı Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açarak 30 bini lirası manevi olmak üzere 60 bin lira tazminat istedi. Mahkeme, önleyici tedbir kapsamında Aliseydi Aşan hakkında evden uzaklaştırma kararı verdi.

DAYAK SIRASINDA 'DAHA ÇOK VUR' TEZAHÜRATI

Boşanma davası sürerken Hüsne Aşan'ın avukatı Özlem Akgüç, "Biz aynı zamanda kocasının sevgilisi olan Z.İ.'nin de cezalandırılmasını istiyoruz. Z.İ. özellikle bir kadına yakışmayacak şekilde müvekkilime uygulanan şiddeti canlı izleyip, 'Az dövüyorsun, daha çok vur' diyerek tezahüratta bulunduğu için azmettiricidir. Evli erkekle olan birlikteliği nedeniyle bir yuvanın yıkımına neden olduğu gerekçesiyle onun da tazminata hükmedilmesini isteyeceğiz" dedi.

BOŞANMIŞ OLARAK TANITMIŞ


Yaşadıklarını gözyaşlarına hakim olmaya çalışarak anlatan Hüsne Aşan, şunları söylerdi: "İlk çocuğum doğduktan sonra şiddet görmeye başladım. Bu kızla tanıştıktan sonra kocamın şiddeti daha da arttı. Çocuklarıma da şiddet uyguluyor. Bana, 'Siz çalışacaksınız, ben onunla yiyeceğim. Kızın ailesinin de haberi var, biz birlikte yaşayacağız' diyordu. Kızın ailesinin telefonunu buldum. Kendisini boşanmış olarak tanıtmış, benim Bursa'da yaşadığımı söylemiş. Olaydan önce evimizdeki plazma televizyonumuz ve bilgisayarımız vardı, onu götürüp sattı. Onun parasıyla kendisine ve o kıza 3G'li telefon aldı."

"AĞZIM BURNUM KAN İÇİNDE"

Hüsne Aşan, yediği dayağın telefonla canlı olarak kocası tarafından sevgilisine izlettirildiği geceyi gözyaşları içinde şöyle anlattı: "O akşam eşim eve geldi. Cep telefonunu açmış, 3G'li telefonla canlı yayında gösteriyor. Beni yumrukluyor, ağzım burnum kan revan içinde, kız oradan bas bas bağırıyor 'Hani dövmüyorsun, görmüyorum' diye. Bana işkence yaptı. Eşim benim ağzımdan burnumdan akan kanı avucuna doldurdu ve kameraya karşı tutup, 'Görmüyor musun bak öldürüyorum' diyor ve beni kameraya karşı durdurarak dövüyordu. Sonra bayılmışım. Hastanede gözlerimi açtım. Hastane polisine, 'Merdivenden düştü' demiş. Bu sırada suratıma flaş patladı. Meğer kız hala inanmıyormuş, benim fotoğrafımı çekmiş suratım darmadağın halde, onu kıza gönderiyor. Bu arada kızım geldi. Polise haber verdi. Biz karakola gittik ve şikayetçi olduk. O kızdan da şikayetçi oldum."

YENİ BİR HAYAT

Artık çocuklarının büyüyüp meslek sahibi olduğunu, kendisinin de çalıştığını belirten Hüsne Aşan, "Kendime yeni bir hayat kurmaya çalışacağım. Eskiden hiç kimsem yoktu. Çocuklarım küçüktü, kimsesizdim. Şimdi çocuklarım büyüdü. Kızım 25, oğlum 23 yaşında. Hepimiz çalışıyoruz. Artık çocuklarımın gece gündüz çalıştığı parayı Z.İ.'ye yedirmeyeceğiz" dedi.

(Sicakgundem.com)
Editör: TE Bilisim