Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, setin bulunduğu Beykoz Riva'ya giden Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nu, set girişinde TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ile dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ karşıladı.

Davutoğlu, "Kayı obası" adı verilen alanın girişinde ise "Ertuğrul Gazi" karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın da aralarında bulunduğu atlı grup tarafından karşılandı. Serdar Gökhan ve Osman Soykut ile de bir süre konuşup sohbet eden Başbakan Davutoğlu set ekibiyle de yakından ilgilendi.

Çadırları ziyaret ederek, dizide "Süleyman Şah"ı canlandıran Serdar Gökhan ile "Hayme Ana" karakterindeki Hülya Darcan ile bulundukları otağın önünde sohbet eden Davutoğlu, geçen gün Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret ettiğini hatırlattı.
Oyuncularla setteki şifahane ve kilimhaneyi de gezen Davutoğlu'na, bu bölümlerle ilgili bilgi verildi. Burada, Sare Davutoğlu da kumaş baskısı yaptı.

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan Başbakan Davutoğlu'nu atıyla birlikte karşıladı. Genç oyuncu daha sonra Başbakan Davutoğlu ile birlikte demir dövdü..

Demirci atölyesini gezen Davutoğlu, "Haydır Allah, Haktır Allah" diyerek, örste demir dövdü.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu 'Diriliş' dizisinin setinde ünlü oyuncu Serdar Gökhan, Osman Soykut ve Hülya Darcan ile sohbet etti. 

Davutoğlu, yönetmen koltuğuna geçti

Başbakan Davutoğlu, daha sonra yönetmen koltuğuna geçerek, kısa süreliğine dizideki bir sahnenin çekimini gerçekleştirdi.


Dizi oyuncularıyla yemek yiyen Davutoğlu'na, Kayı tamgası, Engin Altan Düzyatan'ın dizide giydiği kaftan ve ok atarken taktığı yüzük (zirk) ile Serdar Gökhan'ın taktığı börk hediye edildi. Sare Davutoğlu'na da "Hayme Ana" karakterindeki Hülya Darcan'ın giydiği Türkmen başlığı ve kaftan hediye olarak verildi.

Davutoğlu, daha sonra oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yaklaşık iki saat süren ziyaret sırasında, Başbakan Davutoğlu'na, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve AK Parti milletvekili adayı Ali Sarıkaya da eşlik etti.

Editör: TE Bilisim