Röportaj: OLCAY ÜNAL SERT

Komser Berk karakteriyle ‘Asayiş Berkkemal’de oynayan yakışıklı oyuncu Mehmet Aslan AKŞAM’a samimi açıklamalar yaptı. Aslan rolünü “Eğlenceli, içinde macera, muziplik ve aşk barındıran bir iş. Romantik Komedi Macera türü bir şey. Ençok bu yönü benim hoşuma gitti. Bu yüzden teklifi kabul ettim. İnşallah seyirci de beğenir. Allah utandırmaz inşallah” dedi.


BERK GÖZÜ KARA BİRİSİ

-Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
-Berk asi bir gençlik, hayatın çok başına ailesini, sevdiklerini kaybeden bir karakter, o yüzden hayata karşı bir tutkusu yok her an her şey olbalir. Ölüme gözü kara gidebilen birisi. Bir aşkı vardı onu da bağlanmak korkusuyla terk etti. Yıllar sonra tekrar karşılaşınca, içindeki intikamı ve fırtınayı durdurmaya çalışmak için kendiyle savaşı var. Aynı zamanda onunda pusulası olan bir ortağı var. Abi kardeş gibiler. Ona çok şey katıyor. Asi, dik başlı, biraz da Avrupai tarzlı bir polis.
Yıldırım Bayazıt ve Mehmet Aslan iki zıt karakterde komseri oynuyorlar

-Bu karakterin gerçek hayatta size yakınlığı var mı?
-Cesaret olarak var. Gözü karalık olarak var ve aynı zamanda hoş bir içtenliği var, benim hayatıma paralel, samimi.
-'Asayiş Berkkemal' nasıl bir dizi?
-Romantik komedi, içinde macera, aksiyon ve aşk barından bir dizi. En çok hoşuma giden tarafı o oldu.O yüzden kabul ettim. İnşallah seyirci de beğenir. Allah utandırmaz inşallah.
BÖYLE BİR ROL İSTİYORDUM


-Böyle bir rolü düşünüyor muydunuz?
-İstiyordum, uzun bir süre ara vermiştim. Teklifler gelince bu işin senaryosu hoşuma gitti ve hemen kabul ettim. Hayatta oyuncu olarak bazı şeyleri ön göremezsin. Bazı şeyleri hissedersin bir şeylere imza atarsın ama gerisine ya nâsib ya kısmet dersin.
SETTEKİ SICAKLIK SEYİRCİYE YANSIR

-Setteki en önemli şey nedir?
-Setteki uyumdur, sinerjidir. Gelecek senaryoların kalitesidir, Allaha şükür bizim set çok kaliteli oldu. Kimse kimseye bir ego yapmıyor, kimsenin kimseyle bir sorunu yok. Komser Berk’in ilişkisi Yıldırım ile çok iyi oturdu.Set bitiyor hadi gidiyoruz yemeğe, hadi gidiyoruz bir yere. Bu durumun da ekrana yansıyacağını biliyorum. Çünkü sette ki hava, sinerji müspet ya da menfi ekrana yansır. Çok şükür bugüne kadar, iyi geçti, tepkilerde sosyal medyadan iyi. Seyircilerimiz beğenirse devam…
-Zıt karakterlersiniz değil mi Kemal’le ?
-Evet biraz uyuşmazlıkları var. Uyuşmazlıkların en büyüğü de Komser Kemal prosedürlere çok uygun, Berk'in ise umurunda değil. Kanunmuş, nizammış, vur kapıyı al adamı diyor… O da başa hep belâ açıyor. Onun güzel bir zıtlaşması var. Seyirciler umarım her Pazartesi, eve yorgun geldiğinde, gülerek izler.
POLİSLİK GECESİ GÜNDÜZÜ OLMAYAN BİR İŞ

-İçinizde polislik varmış biraz sanki... 
-Evet. Geçenlerde benimde başıma bir olay geldi. Bir vatandaş feci alkol almış. Biraz 'heyt, heyt' diye davranıyordu, benim o an hemen elim direkt cebime gitti, dedim napıyorum ya, geç bu tarafa dedim... Geçen gün çevirmede de abi sen polissin geç dediler.. (gülüyor) Tabi ki kendimi polis gibi görmüyorum, o işin esprisi... Gerçekten ama polislerimizin zor bir meslek yaptıklarını, bu rolleri yaşarken daha fazla algıladığımı söyleyebilirim. Polislik gecesi gündüzü olmayan bir iş... TV'den bakıyorsun adamın biri dama çıkmış, sanki film gibi... Hele bir beş basamak koşarak çık, o soğuğu ye bakalım nasılmış o ayazda, o damdaki durumları gör, o zaman diyorsun Eyvallah, zor bir meslek.

FOX TV’DE yayınlanan ‘Asayiş Berkkemal’ dizisinin ‘Komiser Berk'i Mehmet Aslan’dan ilginç anı: Bir gece çevirme vardı. Camı araladım. ‘Sen polissin geç’ dediler!
-Sorguya giriyor musunuz?
-Giriyoruz, çok güzel sahnelerimiz var. Kemal ile iki zıt karakter olduğumuz için iyi uyuşuyoruz aslında. Kemal prosedürleri uyguluyor, Berk'te ise pek yok... (gülüyor)
SETTE BİRBİRİMİZLE ÇOK UYUŞTUK

-Bu rolü kabul etmenizde en büyük etken nedir?
-Çok sayıda senaryo geliyor ama bazen beğenmiyorsun. Bu dizinin ilk bölümünün senaryosunu gülerek, tebessüm ederek okudum.Yapımcısı benim eski bir arkadaşım, aynı zamanda kanal olarakta arkasında duran bir proje olduğunu hissediyorsun, set ekibi, yönetmen Mustafa Yaşar hoca çok arkadaş canlısı. Oyunu çok iyi veren, oyun yükselten, oyuncuya aktörlük anlamında çok şey katan bir hoca. Komser Kemal de benim ortağım. Sette de birbirimizle uyuştuk, kanımız tuttu Yıldırım Beyazıt'la. Set olarak yorucu geçiyor, aslında çok hayatından ödün veriyorsun. En son 'Doktorlar'da sabahlara kadar süren seti birden hatırlayınca, ekip keyifliyse zamanın nasıl geçtiğini unutuyorsun. Setin uyumu, sıcaklığı, eğlencesi veya tam tersi soğukluğu ekrana yansır. O uyum da yakalandı, çok laylay lom bir set.
-Mesleğinize doktorluk eklenmişti, birde polislik eklendi. Bundan sonra neler olacak?
-Dur bakalım önce şu polisliğin tadını çıkartalım ondan sonra. Valla bence güzel polislik.
BENDE EN BÜYÜK ETKİYİ YARATAN KİŞİ ATATÜRK'TÜR!

- Che Guevara’nın ‘Hayatta daima gerçekleri savun, vicdanına hesap vermekten kurtulursun’ diye bir sözünü sosyal medyadan paylaşmışsınız. Che Guevara çok etkilemiş midir sizi?
-Dünya liderlerinin hepsi bir etki yaratır insanda. Bende ki en büyük etkiyi yaratan tabi ki Atatürk’tür. Amacı ideolojisi için bir toplumu peşinden sürüklemiş, hayatını vakfetmiş. Benim hayatta en saygı duyduğum olay, inancı taktir edersin etmezsin ama onun için hayatını verebilecek kadar ona bağlı kalmak benim hayatımda en saygı duyduğum şey.

Mehmet Aslan & Esra Sönmezer 

AŞK ACISI YAŞAMADIM

-Dizide, asi, hayatla dalga geçen uçarı bir komiseri canlandırıyorsunuz? Sizde uçarı mısınız biraz?
-Ben değilim ama Berk öyle. Ben daha çok sorumluluklarıma bağlı birisiyim. Berk asi birisi kalbimde yara var.. 
-Kalbimde yara derken, aşk yarası mı?
-Evet aşk yarası var. 
-Peki geçmişte sizde aşk acısı yaşadınız mı?
-Yok hayır.

Mehmet Aslan (Komser Berk), Yıldız Asyalı (Savcı Ceyda)
ve Yıldırım Beyazıt (Komser Kemal)


YILDIZ ASYALI İLE İLK KEZ

-Yıldız Asyalı ile daha önce bir projede bir araya gelmiş miydiniz?
-Hayır, ilk kez geliyorum. 
-Heyecanlı mısınız?
-Hiç. Yıldız benim arkadaşım ama daha önceden tanıyorum kendisini. Şimdi çok iyi oldu aynı projedeyiz, keyifliyiz. Allah utandırmasın.
YEMEK YAPMAYI SEVERİM !

Yemekle aranız nasıl, yapmayı sever misiniz?
Yemek yapmayı severim. Ben Boğa burcuyum herşeyi yaparım; tavuk yaparım, makarna yaparım, Dalyan köfte yaparım. Türk mutfağını, Fransız ve Çin yemeklerini severim..
 
SABA İLE EĞLENMEYECEĞİM DE KİMLE EĞLENECEĞİM?

-Son dönemlerde adınız sık sık Saba Tümer ile anıldı...
-Son dönemde mi, sık sık anılıyor adım.
-Bir hayli hatta...
-Canınız sıkıldıkça bizi sevgili yapıyorsunuz. Bazen malzeme bulunca bize yükleniyorsunuz sanırım. 15 senedir aynı.
-İyi bir dostluğunuz var biliyoruz aslında ama bu haberlerin çıkma nedeni nedir?
-Ne bileyim nedir. Bazı insanlar öyle yakıştırıyorda olabilir. Öyle de görmek isteyebilir. Haber değeri yüksek olunca bizi yazıyorlar. 15 senedir aşk mı olur? Biz dostuz demekten bıktık, bazı arkadaşlar aşık mısınız demekten bıkmadılar. Yapacak birşey yok. Ne diyeyim yani?

Mehmet Aslan ve Saba Tümer önceki gün bardan çıkarken böyle görüntülendi. 

SABA, DOSTTUR CANDIR!

-Eğlenmeyi sevdiğiniz için mi?
-Tabi canım eğlenmeyi severim. Saba en yakın arkadaşlarımdan bir tanesi. Saba ile eğlenmeyeceğim de kimle eğleneceğim. Dosttur, candır.

Mehmet Aslan, Saba Tümer sorularından sıkılmış olmalı "Kısmetimiz kapanıyor!" diyor ...
-Sıkılıyorsunuz bu sorulardan, neden?
-Sıkılıyorum çünkü aynı soru defalarca soruluyor. Kaç yaşındasın diye sorsan. Kısmetimiz kapanıyor, başka birisini sor bari.
-Kısmet kapanıyor dediğinize göre hayatınızda birisi yok mu?
-Herkesin nayatında biri vardır, olmaz mı? (Röportaj: OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM)

Editör: TE Bilisim