TRT ekranlarının yapım kalitesi dünya standartlarında olan dönem dizisi Filinta’nın yeni yüzleri arasında, Berrak Tüzünataç, Mustafa Avkıran, Rıza Kocaoğlu, Mürşid Ağa Bağ ve Asena Tuğal gibi Tv, sinema ve tiyatronun sevilen, önemli isimleri yer alacak.

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, senaryosunu Altuğ Küçük’ün kaleme aldığı ‘Filinta’ bu yıl kemikleşen oyuncu kadrosuna, sürpriz yeni isimleri de ekleyerek bambaşka bir ‘Filinta’ dünyasının kapılarını seyircileri için aralayacak. Ekranların sevilen, deneyimli oyuncularının bir arada toplandığı ‘Filinta’nın kadrosuna dahil olan Berrak Tüzünataç, Mustafa Avkıran, Rıza Kocaoğlu, Mürşid Ağa Bağ ve Asena Tuğal, sürpriz karakterleri ile izleyenleri şaşırtacaklar.

Her biri ayrı sürpriz rolle izleyici karşısına gelecek...

Filinta’nın yeni oyuncuları, her biri ayrı sürpriz karakterleriyle seyircinin karşısına çıkacak.

ÖLÜMCÜL GÜZEL ‘FARAH’: BERRAK TÜZÜNATAÇ!

Ekranların onu Elveda Rumeli, Ezel, Muhteşem yüzyıl dizileri ve Beyza’nın Kadınları, Ejder Kapanı, Çanakkale Yolun Sonu gibi filmlerden tanıdığı, sevdiği güzel ve yetenekli oyuncu Berrak Tüzünataç artık Filinta dizisinde…
Filinta’da acımasız, savaşçı kimliği olan aksiyonu bol sahnelere imza atacak güzeller güzeli Farah karakterinde izleyeceğimiz Tüzünataç, rolüne yaklaşık 3 haftadır İzmit Platoda dövüş sanatları, at eğitimi ile silah ve kılıç dersleri alarak hazırlanıyor. Günde 6 ile 8 saat arasında rolüne hazırlanan ve çekimlere başlayan güzel oyuncuyu ekran başında izleyenler, onu şimdiye kadar görmedikleri bir aksiyonun ve aşkın içinde görecekler. Sürpriz bir karakter Farah olarak Filinta’ya dahil olacak Tüzünataç, zekası ve cesareti ile her kapıyı aralayan güçlü, savaşçı, akıllı, acımasız ve iç dünyasında bir o kadar gizemli bir karakter olarak dizinin bu sezon takibi yüksek olacak transferlerinden bir tanesi.

KARARGAHIN STRATEJİK DEHASI ‘DAVUT PAŞA’ : MUSTAFA AVKIRAN
Ezo Gelin, Kınalı Kar, Menekşe ile Halil, Kuzey Güney, Kaçak gibi dizilerde ve Sokaktaki Adam, İstanbul Kanatlarımın Altında, Av Mevsimi ile izlediğimiz tiyatro kökenli, ödüllü usta oyuncu Mustafa Avkıran, bu sezonla birlikte Filinta dizisinde ‘Davut Paşa’ karakterine can verecek.

Usta oyunculuğuyla tanınan Mustafa Avkıran izleyenlerin karşısına stratejik, zeki, babacan görünümünün ardında bir kaya kadar sert, cesaretli, gözü kara, hayatı boyunca başarıyı hedeflemiş, Osmanlı çıkarları ve huzuru için çalışan otoriter bir deha olan Davut Paşa olarak çıkacak. Seyirciyi etkisi altına alacak bir karaktere imza atacak olan Avkıran, Filinta dizisine bu yıl dahil olan önemli oyunculardan.

ACIMASIZ BİR PSİKOPAT ‘CELAL’: RIZA KOCAOĞLU
Kuzey Güney, Ezel, Karadayı dizilerinde ve Organize işler, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Ankara Yanıyor, Av Mevsimi, Kaybedenler Kulübü gibi önemli sinema filmlerinde izlediğimiz sevilen oyuncu Rıza Kocaoğlu da artık Filinta ekibinde.

Filinta hikayesine, acımasız, psikopat bir karakter Celal rolünde dahil olan Rıza Kocaoğlu, karakteri gereği ilginç ters açılarda ve izleyenlere şaşkınlık verecek bir oyunculuk sunacak. Ölümüne bir öldürme yetisine sahip karakter Celal olarak seyircinin izleyeceği oyuncu, bu yıl Filinta Mustafa’nın en çok karşı karşıya geleceği kötü karakterlerden biri olacak.

TESCİLLİ GÜZEL – SPORCU VE OYUNCU ASENA TUĞAL DE FİLİNTA’DA

Miss Turkey 2006'nın dördüncü, Miss International Miss Smile ödüllüsü Asena Tuğal de bu sezon Filinta kadrosunda yer alacak bir diğer oyuncu.
Kürek sporunda uluslararası dereceleri olan, Tekvando sporunda siyah kuşak sahibi olup ülkemizi Milli Takım kadrosunda temsil etmiş, kariyerine oyuncu olarak devam eden Asena Tuğal, Akasya Durağı, Ömre Bedel ve Öğretmen Kemal dizilerinin ardından şimdi de Filinta’nın Leyla karakterine can verecek. Osmanlı döneminde yurt dışında Tıp eğitimi almış, Tabibe Leyla olarak diziye dahil olan Tuğal, kendisini dizide sürpriz bir aşk hikayesinin içinde bulacak.


Asena Tuğal TRT1'in en çok izlenen dizisi 'Filinta'nın kadrosuna dahil oldu.



DERVİŞ YUSUF EFENDİ’YE MÜRŞİT AĞA BAĞ HAYAT VERECEK

Seyircinin Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı ‘Hür Adam’ filminde Said Nursi karakteri olarak tanıdığı, sevdiği, Kınalı Kar, Mihrali gibi dizilerde de rol almış tiyatro, TV ve sinema oyuncusu Mürşit Ağa Bağ da artık Filinta’da.

Seyirciyi derinden etkileyecek bir karaktere imza atacak olan Mürşit Ağa Bağ, Filinta’da, hayatı boyunca ilim ve irfanın peşinden giden, Osmanlı’nın bilim ve maneviyat ile ilerleyeceğine inanmış, kendisi gibi öğrencileri yetiştiren müderris Derviş Yusuf Efendi karakterine can verecek. Görgüsü ve bilgisiyle İstanbul’daki saygı gören bir karakter olan Derviş Yusuf Efendi, hikayenin içinde tüm çetrefilli işleri düz ve sade bir şekilde çözmesiyle ünlü bir za't olarak karşımıza çıkacak.

FİLİNTA’DA ARTIK DAHA BÜYÜK BİR DÜNYANIN KAPILARI ARALANIYOR
ES Film’in yapımcılığında çekilen, İzmit Sekapark Film Platoları’nda; Galata’sından Pera’sına, Saraylarından Karaköy Limanı’na kadar hem reel mekanları, hem de görsel tekniğiyle bilgisayar efektlerini dünya standartlarında sunan Filinta dünyası, bu sezonda farklı yeni mekanlarla izleyenlerine ‘Gerçekçi ve daha büyük’ bir dünyanın kapılarını aralayacak.

Altuğ Küçük’ün yazdığı kendi topraklarımızdan çıkan hikayelerimizi uluslararası kalitede ekranlara taşıyan Filinta’da bu sezon, Osmanlı'nın selameti açısından doğruluk ve adaletten şaşmayan kahramanı Filinta Mustafa'nın (Onur Tuna) düşman hattı artık oldukça kalabalık olacak. Uluslararası şebekeler ve devletlerin yanı sıra, karanlık güçler ve gizli örgütlerle mücadele edecek olan Mustafa, yeni sezonun vazgeçilmezi olacak. Sıra dışı ve heyecanlı aksiyon sahneleri, bunun yanında aşk ve romantizm dolu hikayeleriyle de izleyenleri büyülemeye hazırlanan Filinta ekibi şimdiden heyecanla seyircisiyle buluşacağı günü bekliyor.

Başrollerini, Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel, Selim Gürata gibi önemli oyuncuların paylaştığı ‘Bir Osmanlı Polisiyesi’ Filinta, sevilen oyuncularının yanında yeni transferleriyle Eylül ayında TRT1 ​ ​ekranlarında…
Editör: TE Bilisim