Yönetmenliğini  Esra Vesu Özçelik'in yaptığı 'Hicran ve Melek" filmi Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen 'Kadın Gözüyle Film' festivalinde en iyi yabancı film ödülüne layık görüldü.

‘Hicran ve Melek’ adlı filmde ‘Osman’ karakterini canlandıran başarılı oyuncu Emre Başer“Toplumsal ayrıştırmayı, mahalle baskısını anlatan güzel bir film oldu. Kadın erkek ilişkilerinde yaşanan toplumsal baskıyı gözler önüne seriyor. Osman, uyuşturucu satan bir torbacı. Çapkın bir karakter.” dedi.

Pavyonda çalışan bir genç kızın sevgilisini canlandıran Emre Başer “Kadın hikayelerini anlatan projelerde yönetmenin kadın olması avantaj. Daha naif ve farklı bir bakış açıları olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Çekimleri İzmir, Seferihisar ve Çeşme de gerçekleştirilen ‘Hicran ve Melek’, iki ayrı kültürde büyümüş çocukluk arkadaşlarının yıllar sonra yollarının kesişmesini konu edilirken, toplumdaki kadın üzerindeki baskı ve şiddeti farklı bir bakış açışı ile beyaz perdeye aktarıyor.  Filmde yer alan Rüzgâr şarkısının sözleri, filmin senaryosunu da yazan yönetmen Esra Vesu Özçelik’e, müziği ise kısa bir süre önce vefat eden Atilla Özdemiroğlu’na ait. ‘Rüzgâr’ Atilla Özdemirğlu’nun son çalışması olarak tarihe geçti.
Editör: TE Bilisim