NİNA İLE OSMAN'IN AŞKI

Başrollerini Cezmi Baskın, Gökhan Alkan, Müge Boz, Wilma Elles ve Serhat Özcan'ın paylaştığı, Kasım ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak Gurbette Aşk dizisinin basın toplantısı Beykoz da eski kundura fabrikasının bulunduğu alan üzerine kurulan sette gerçekleşti. Yıllar evvel Türkiye'den Almanya'ya göçmüş muhafazakar bir Türk ailesinin hikayesini anlatan dizide 'Türk Osman ile Alman Nina'nın ölümsüz aşkı...' anlatılacak.

Müge Boz'un Nina'yı canlandırdığı dizide, Gökhan Alkan Osman'ı, Cezmi Baskın ise gelenek ve göreneklerine bağlı Trabzonlu dönerci Salih ustayı canlandıracak. 30 yıldır Almanya da yaşayan Salih, Alman kültürünü öğrenmiş olsa da Köln'de Türk gibi yaşamayı seçmiş mütedeyyin bir karakteri başarıyla oynuyor. Köyden peynirini, turşusunu, mısırını Almanya'ya getiren Cezmi Baskın, oğlu Alman bir kıza aşık olunca olanlar oluyor...

Yapımcılığını HisseliHarikalar'ın yaptığı, yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın üstlendiği dizide Nina (Müge Boz) üniversitede İslam Dünyası'nda ki Diller ve Kütlütürler bölümünde okurken, gönlünü, makine mühendisi Osman'a (Gökhan Alkan) kaptırıyor...

KÖLN'DE Kİ TÜRK MAHALLESİ

Sette, Köln'de ki gibi tipik bir Türk mahallesi oluşturulurken, Alman oyuncu Wilma Elles, Almanya'da 'Sprachen und Kulturen der İslamischen Welt" (İslam Dünyası'ndaki Diller ve Kültürler) ve Tarih bölümünde okuduğunu belirtirken artık kendisini yarı Türk gibi hissettiğini söyledi.
Hamdi Alkan
Yönetmen Hamdi Alkan, "Sonuçta bir dönem dizisi çekmiyoruz. Türk-Alman ilişkilerini, kuşak çatışmalarını yansıtan bir dizi çekiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" derken Cezmi Baskın; "Çok iyi bir ekibimiz var, iki günde çok büyük bir uyum sağladık. Ben ikinci kuşak Almancı bir aile reisini oynuyorum. Çocuklar burada doğmuş. İşçilikten ticarete atılmış, dönerci dükkanı olan birisi Salih. Hayatın kendisini yansıtacağız" dedi.
DİZİDE KUŞAK ÇATIŞMASI VAR

Sinirli bir babayı oynadığının hatırlatılması üzerine Cezmi Baskın, "Evet sinirli ama bu kez Karadenizli bir babayı oynuyorum. İnşalah bu sefer ikisi birbirine karışmaz... Dizide kuşak çatışması ve entegrasyon sorunları da tartışılıyor. Almanlarla Türkler arasında da ufak çatışmalar var. Bunu da dile getirmeye çalışıyoruz. Türklerle Almanlar arasında çatışmalar olurken, babalarla çocukları arasında da kültürel çatışmalar oluyor. Dizide dramatik bir durum var ama bunu sadece ağlamalı olarak düşünmemek lazım. Dünya sadece ağlamalı da değil gülünç, komedi tarafları da olacak." diye konuştu.

MÜGE ASLINDA BENİ OYNUYOR!

Wilma Elles, "Burası bana yabancı değil. Ben zaten Köln de doğdum, burası da bir Türk mahallesi ve bana bütün tipler alışkın geliyor. Senaryoyu okurkan bazı durumlara çok güldüm. Senaristimiz çok komik yazmış, çekerken oldukça eğleniyoruz." dedi.

Kuşak çatışması mı var sorusuna, Elles "Tabiki bir dizi çekilirken dram da olması gerekir. Aksiyon dolu sahneler bizi bekliyor. Sizleri Köln de Türk mahallesine bekliyoruz." diye yanıt verdi.
Güzel oyuncu Wilma Elles, "Müge aslında biraz beni oynuyor. Ben İslam (İslam Dünyasında Diller ve Kültürler) okuduğum için hemen hemen aynıyız. İyi bir notla okulu bitirdim. Çok farklı, çok tatlı bir dizi ve hayat. Bu dizi Avrupa da da yayınlanacak, hepimizin arkadaşları var, yine Alman'ı oynadığım için avantajlıyım."
dedi.
Müge Boz canlandırdığı karakterle ilgili olarak "Nina isimli Alman bir karakteri oynuyorum. Okuduğum okul sebebiyle Türk kültürüne çok yakınım, Osmanla çok güzel giden bir ilişikimiz var. Tabi burada benim Alman, Osman'ın da Türk olması yüzünden bir takım sorunlar olacak." diyor.
Üçüncü kuşak Almancı Türk'ü oynayan Gökhan Alkan; "Osman Almanya da büyümüş, akademide makine mühendisliği okuyan bir dönerci çocuğu. Nina'ya çok aşık. Ailesi onun en önemli parçası, ailesini es geçtiği tek olay Nina, biz de bunu yansıtmaya çalıştık" dedi.

Dizinin konusu:


Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Türkoğlu ailesinin en büyük oğlu Osman(Gökhan Alkan), Almanya’da Makine Mühendisliği okuyan dürüst ve mert bir gençtir. Aynı üniversitede “Sprachen und Kulturen der islamischen Welt” (İslam Dünyası’ndaki Diller ve Kültürler” ve Tarih okuyan Nina’yla(Müge Boz) aşk yaşamaktadır. Nina, hem okuduğu dal nedeniyle hem de Osman’la olan ilişkisinden dolayı Türk kültürünü tanıyan bilen ve seven bir kızdır. Aşıklar okul biter bitmez evlenmek niyetindedirler. Fakat başlarında çok büyük bir dert vardır. Osman’ın babası Salih(Cezmi Baskın)…

Salih, 30 yıldır Almanya’da yaşayan bir Rizeli’dir. Mütedeyyin, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir adamdır. Çabuk sinirlenir, öfkelenir ama siniri saman alevi gibidir ve bu alevi söndüren tek şey sabrın ibadetin en üst mertebesi olduğunu bilmesidir. Tatlı sert bir adamdır. Sinirli ama eğlenceli, bir karakterdir. Baskındır, otoriterdir. Almanya’da yaşamaktadır ama Alman kültürünü öğrenmiş olsa da, Almanya’da Türk gibi yaşamayı seçmiştir. Köyden peynirini, turşusunu, mısır ekmeğini getirmekte ve getirtmektedir, geleneklerini hala Köln’de yaşatmaktadır.  

Müge Boz & Gökhan Alkan
Dönerci Salih’in en büyük korkusu ise çocuklarının Alman gençlerine uyup kendi öz değerlerinden uzaklaşmaları ve kendi kültürlerini unutmalardır. Bu yüzden çocuklarının üzerine titremektedir. Ama korktuğu şey ona bir adım uzaklıktadır.

Hisseli Harikalar yapımcılığında, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı dizinin senaryosunu Caner Güler, Ömer Pınar ve Volkan Girgin yazıyor. Başrollerini Cezmi Baskın, Gökhan Alkan, Müge Boz, Wilma Elles ve Serhat Özcan’ın paylaştığı dizinin kadrosunda Sinan Çalışkanoğlu, Zuhal Yalçın, Bihter Dinçel, Sina Özer, Erdem Baş, Derya Uçar, Derya Beşerler, Sılay Ünal, Emre Cilasun, Metin Yıldırım, Kaan Yılmaz ve Kerem Fırtına yer alıyor. Gurbette Aşk Kasım ayında TRT1’de izleyici ile buluşacak… 


Editör: TE Bilisim