Muhteşem Yüzyıl’la 4 sezon boyunca büyük bir başarıya imza atan Halit Ergenç, 2 yıl aradan sonra yeni bir dönem dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanıyor. Bu kez Türk Arap ortak yapımı kod adı “Vatan Haini” olan “İzmir 1918” dizisi için görüşme yapan ve projeye sıcak bakan sevilen oyuncu, geçen hafta başında henüz anlaşma yapmadığını açıklamıştı. Halit Ergenç’in hafta sonu ise proje için imza attığı ortaya çıktı. Dizide Cevat isimli bir halk kahramanı rolüne hayat verecek olan ünlü oyuncu, İzmir’in kurtuluşunda görev yapacak. Diziyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de Halit Ergenç’in partnerinin kim olacağı sorusunun cevabıydı.

OYNAMAYI ÇOK İSTİYOR!

Geçen hafta bu soru kendisine sorulduğunda ünlü oyuncu “En çok eşim Bergüzar’ı kendime yakıştırıyorum” demişti. Bergüzar Korel de eşinin bu komplimanı üzerine “Ben de Halit’le oynamayı çok isterim” karşılığını vermişti. Uçankuş TV’nin “İki Kadın Arasında” programının haberine göre Halit Ergenç’in partnerini canlandırması için aralarında Cansu Dere ve Nurgül Yeşilçay’ın da olduğu ünlü kadın starlara teklif gittiği ancak en güçlü adayın Songül Öden olduğu ortaya çıktı. Kıvanç Tatlıtuğ ile 2000’li, yılların başında Gümüş dizisinde rol alan ve Arap dünyasının da kalbini fetheden Songül Öden, son olarak Serçe Sarayı dizisinde rol almıştı.

BEYKOZ’DA ÇEKİLECEK

Songül Öden’in “İzmir 1918” dizisinde Halit Ergenç’le oynamayı çok istediği öğrenildi. Güzel oyuncu 2009 yılında Onur Ünlü imzalı Acı Aşk filminde de Halit Ergenç ile başrol oynamıştı. İzmir 1918 dizisinin yönetmen koltuğunda Yağmur ve Durul Taylan Biraderler oturacak. Dev bütçeli iddialı dönem projesinin, Filinta dizisinin İzmit’teki platosunda çekilmesi planlanıyordu. Ancak İzmir 1918 dizisinin çekimleri, Karadayı ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki gibi reyting rekortmeni dönem projelerine de ev sahipliği yapan Beykoz Kundura Fabrikası’na alındı. İzmir 1918’in proje tasarımına ise Muhteşem Yüzyıl’da da çalışan Nermin Eroğlu imza atıyor.
Editör: TE Bilisim