Keşanlı Ali, Çakal Rüstem, Manyak Cafer ve İhya Onaran ittifakına karşı
Ali’lerin evinde çıkan yangında, Suzan ve Hasibe alevler arasında kalır. Ali onları kurtarmak için ateşin içine dalar. Ani çıkan yangın, mahalledekiler arasında kuşku yaratır. Sipsi hapisten çıkar ve mahalleye geri döner. Ancak yalnız değildir, yanında bir misafiri de vardır. Zilha, yeni açtığı butiğin işlerine kendini fazla kaptırmıştır ve yaklaşan tehlikenin de farkında değildir. Bülent ise gölge gibi sürekli onun peşindedir. Ali’nin mahalledeki yokluğunu fırsat bilen Çakal ve Manyak Cafer, iş birliği yapıp mahalleliyi tekrar haraca bağlarlar.


Üstelik İhya Onaran’a da Sineklidağ’ı yok etmesi için yardım ederler. Ancak Ali, İzmarit Nuri ile onları zora düşürecek bir plan yapar. Belediyeden mahalleye gelen ekipler ise herkes için sürpriz olur. Tapusuz evleri mühürlemek için bir an önce boşaltılmasını isterler. Ali çözüm bulmak için çok çaba sarf eder. Ancak karar kesindir ve dönüşü yoktur. Bütün mahalle el ele verip evleri mühürlemeye gelen memurları mahalleye sokmazlar. Zilha ise büyük tehlikededir, Nusret ile başarılı olamayan İhya Onaran, Nevvare’yi ortadan kaldırmak için bizzat harekete geçer. Bülent ise geçmişe ait sırrı hatırlar.
Yazan : Haldun Taner
Müzik : Yalçın Tura
Yapım Şirketi : D Yapım
Genel Koordinatör : Özge Şen
Dramalar Direktörü : E. Ayşe Durmaz
Yönetmen : Çağan Irmak
Senaryo    : Özen Yula – Özlem Havuzlu
Uygulayıcı Yapımcı  : Emel Sakarya Aksoy
Özgün Müzik : ARIA (Bora Eboğlu, Cengiz Onural, Cenk Erdoğan, Ceyda Pirali)
Görüntü Yönetmeni ve 2. Yönetmen : Selahattin Sancaklı
Sanat Yönetmeni   : Murat Güney
Danışman : Gökhan Akçura
Plato Dekor Uygulama : Hakan Yarkın
Kostüm Tasarım   : Nesrin Ayaz
Oyuncular : Nejat İşler (Keşanlı Ali), Belçim Bilgin (Zilha), Hale Akınlı (Hasibe), Mihriban Er (Şerif Abla), Şamil Kafkas (İzmarit Nuri), Tuğrul Tülek (Sipsi Selim), Algı Eke (Fehime), Selin İşcan (Suzan), Ayberk Pekcan (Teke Kazım), Burcu Salihoğlu(Fadime), Beyti Engin (Çakal Rüstem), S. Devrim Yakut (Rukiye), Hülya Gülşen Irmak (Melahat), Semah Tuğsel (Raziye), Ezgi Tombul (Ayfer), Meltem Savcı (Nezahat), Nuri Gökaşan (Hulusi Bey), Hülya Böceklioğlu (İffet Hanım), Ali Rıza Kubilay (Tetik Necmi), Yıldırım Gücük (Şipşak Rasih) Murat Kılıç (Macuncu Rıza), Barış Aydın (Kemal), Kosta Kortidis (Titrek Ekrem) ve Yavuz Sepetçi (Çamur İhsan) ve Turgut Tunçalp (Manyak Cafer)

Yayın Tarihi : 14 Nisan Cumartesi/ 2012
Yayın Saati : 22.00
Editör: TE Bilisim