Azra’nın Arman’la alakasından bihaber olan Murad’ın içine Azra’yla ilgili ilk şüphe tohumları düşerken; MİT’in Antiterör Birimi ise IŞİD’le ilgili olarak istihbarat akışının işaret ettiği bir isimle, Reşit Efendi’yle ilk teması kurmak için harekete geçiyor! Milli İstihbarat’ın anlatılmayan hikayesi “KIZILELMA”;yeni bölümüyle 17 Ekim Cuma akşamı TRT 1’de!

Arman’ın büyük bir ihtimamla hazırlık yaptırdığı ve heyecanla beklediği önemli misafir Azra’dır. Her geçen gün Murad’a bir adım daha yaklaşan ve onun kilitli kalbinin kapılarını aralamaya çalışan Azra’nın, Arman’la ilişkisi tam bir muammadır. Bir şehit mezarından kimsesiz çocuklar için düzenlenen toplantılara kadar, Azra’yı daima bir meleğe yakışır lekesizlikte gören Murad; onun Arman’la alakasından bihaberdir. Yoksa Azra gerçekten onun tahmin ettiği gibi biri değil midir?
 
Azra, Murad’a yakınlaşma çabalarına kaldığı yerden devam eder ve Murad, her şeyden habersiz bir şekilde bu çabalara olumlu cevap verir. Bu amaçla bir araya gelmeye niyetlenen ikiliyi ise kötü bir sürpriz beklemektedir. Murad ve Azra’nın planlarını alt üst edecek olay, aynı zamanda Murad’ın zihnine ilk şüphe tohumunu düşürmüştür. Azra ise Murad’ın içine doğan, kendisiyle ilgili soru işaretlerinden alınmış ve rahatsız olmuş gibi görünmektedir.
 
MİT’in Antiterör Birimi ise IŞİD’le ilgili olarak istihbarat akışının işaret ettiği bir ismi, Reşit Efendi’yi ele alıp onun süslü vaazlar arkasına sakladığı gerçeği öğrenmek için harekete geçer. Diğer yandan Hasan ve Murad’a da vazifenin diğer boyutu için sahte bir kimliğe bürünmek ve hedefe gidecek yolları araştırmak düşer. Murad; her zamanki gibi işi kitabına uygun yapmaktan çok uzaktadır.
 
Meryem Kadıoğlu; Reşit Efendi’yle ilk teması kurmak için düğmeye basar fakat Reşit, dışarıdan göründüğü kadar kolay lokma değildir, Giray ve Gökhan’ı zorlu bir görev beklemektedir.
 
Osman Sınav’ınyapımcılığını üstlendiği, Süleyman Çobanoğlu’nunsenaryosunukaleme aldığı, yönetmenliğini ise Raşit Çelikezer’in yaptığı “KIZILELMA”da; Furkan Palalı, Aslıhan Güner, Zeynep Eronat, Burak Sergen, Ahmet Levendoğlu, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Adnan Biricik, Mesut Yılmaz, Osman Karagöz, Hasan Yalnızoğlu, Ceyda Saltadal, Selin Altay ve Nilay Dururol alıyor. “KIZILELMA”nın yeni sezonunda konsept danışmanlığını ise eski istihbaratçı, yazar ve istihbarat analizcisi Prof. Dr. Mahir Kaynak üstleniyor.
 

Aslıhan Güner Azra karakteriyle tüm dikkatleri üzerine çekmeye başardı.
Güzel oyuncu 27. bölümde rol gereği zor anlar yaşayacak.
Türkiye’nin kendi hikayesini, ilk kez bir “Türk ajan dizisi”yle ekranlara taşıyan “KIZILELMA”; yeni bölümüyle 17 Ekim 2014, Cuma akşamı saat 19:50’de TRT 1’de!
Editör: TE Bilisim