O SAHNELER BÖYLE ÇEKİLDİ

Çarlık Rusya'sının başkenti masal şehri St. Petersburg’un bugün müze olarak kullanılan binaları, Kurt Seyit ve Şura’nın çekimlerinde tüm görkemiyle yer alıyor.  Sanat ve kültürün günlük hayatta büyük yer kapladığı dönemin ruhunu yansıtabilmek için, St. Petersburg’un dünyaca ünlü yirmi beş farklı gerçek mekanı set olarak kullanıldı.
Şu an müze haline getirilmiş tarihi mekanlarda gerçekleşen çekimlerde 1600 Rus figüran kullanıldı. Dönemin şaşasını bugün de olduğu gibi yansıtan dış mekanlarda yapılan çekimlerde St. Petersburg’un ünlü Saray Meydanı, Tavşan Adası olarak da anılan Zayachi Adası gibi turistik meydanları tüm gün trafiğe kapatıldı. 200 kişilik set ekibinin -27 derecede gerçekleştirdiği çekimlerde, buz tutmuş Neva Nehri de tüm çarpıcılığıyla görüntülere yansıdı.
Dizinin balo sahneleri, 32 farklı mermer cinsi kullanıldığı için böyle anılan Mermer Saray'da (Marble Palace) gerçekleşti.Balo sahnelerinin çekimleri 4 günde tamamlandı. Yüzlerce figürasyonun rol aldığı çekimlerde vals için 2 dans hocası ve 1 kareograf hazır bulundu.
Seyit'in; Şura, Petro, Valentina, Celil ve Tatya ile St. Petersburg'da çıktığı gezintide ekrana yansıyan büyüleyici görüntülerin çekimleri için şehrin en turistik meydanları  trafiğe kapatıldı. 
Kurt Seyit'in evi olarak kullanılan mekan,  Vavilov Bitki Yetiştirme Araştırma Enstitüsü..  1899 yılında inşa edilen mekan; Çar'ın erkek kardeşinin (Boris Vladimiroviç Romanov) yazlık evi.
Tarihi Aleksandrinskiy Tiyatrosu'nun dev sahnesinde çekilen bale sahnesi de beğeniyle izlenen bölümler arasındaydı. Bu sahne için de yaklaşık 150 figüran, 11 balerin ve koreograflar da görev aldı. 34 kişilik orkestra da dansçılara eşlik etti.
Ay Yapım'ın yapımcılığında gerçekleşen başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah'ın paylaştığı Kurt Seyit ve Şura yeni bölümüyle yarın saat 20:00'da Star TV'de...
2.BÖLÜM FRAGMANI: 
http://www.youtube.com/watch?v=s0huTC5jqTE




Editör: TE Bilisim