Dünyanın en önemli medya festivali olan, bu yıl 10-13 Haziran tarihleri arasında 33’üncüsü düzenlenecek “Banff Dünya Medya Festivali”inde Muhteşem Yüzyıl dizisi yarışmaya hak kazandı.

Rockies olarak adlandırılan uluslararası televizyon ve dijital medya prodüksiyonundaki en iyilerin ödüllendirildiği “Banff World Media Ödülleri”nde Kanada'da yapılacak törenle 12 Haziran'da sahiplerini bulacak.

Rockies adı verilen 26 kategoriden oluşan ödül gecesinde Muhteşem Yüzyıl “Devam Eden Diziler” (Continuing Series Programs) bölümünde yarışıyor. Dizi izlenme rekorları kıran “Boardwalk Empire” (HBO, Amerika), “Once Upon A Time” (ABC, Amerika), "Hell On Wheels” (AMC, Kanada), “Rang 1-Lucky 6” (Belçika), “Le Gentleman” (Kanada) gibi iddialı yapımlarla yarışmaya hak kazandı.

Daha once Ricky Gervais, Nigel Lythgoe, Lisa Kudrow, Eugene Levy, David Attenborough, William Shatner, James Burrows, Howie Mandel, John Cleese, Bob Newhart, Martin Short, Tracy Ullman, Kelsey Grammer gibi isimlerin onere edildiği törende bu sene ise Yaşamboyu Başarı Ödülü Larry King’e verilecek.
Editör: TE Bilisim