Dubai Televizyonun da LEİA ismi ile yayınlanmaya başlayan LALE DEVRİ dizisinin başrol oyuncusu TOLGAHAN SAYIŞMAN Ortadoğunun en büyük gazetesi AL Ahram ekibi röportaj yaptı. Sayışman özel hayatını, çalışmalarını, ortadoğu ile alakalı projelerini al ahram gazetesine anlattı.

Al Ahram :
Nasıl bir aileden geliyorsunuz?

TOLGAHAN SAYIŞMAN: Muhafazakâr bir aileden geliyorum. Anne tarafı Trabzonlu, baba tarafı mübadele döneminde Selanik'ten göç etmiş. Enteresan bir çocukluk geçirdim. Kalabalık bir ailede büyüdüm; annem, babam, ninem, halam, halamın oğlu Mecidiyeköy/İstanbul da bir evde yaşardık. Sonra Anadolu yakasına taşındık. Çalışmayı çok severdim, lisedeyken camcının, fırıncının, berberin yanında çalıştım.

Al Ahram : Dubai Tv de Lale Devri LEIA ismi ile yayınlanıyor. Ortadoğunun yeni gözdesi diyebilir miyiz size?

TOLGAHAN SAYIŞMAN: Ortadoğu da dizimiz yeni yayınlanmaya başladı. Çok heyecan verici bir duygu başrol oynadığınız dizini yurt dışında yayınlanması ve hayran kitlesinin yurt dışına çıkması gurur verici. Daha önce dubai’ye gitmiştim. Bundan sonraki projelerde çalışmalarda da oraya sık sık gitmek istiyorum.
Al Ahram: Oyunculuk mesleğine ilk adımı nasıl attınız?

TOLGAHAN SAYIŞMAN: 13 sene önce projeler de figürasyon olarak oynuyordum. Bir telefon firmasının reklamında kaleciydim. Sonra birden mankenlik teklifleri gelmeye başladı. Bir anda mesleğim oldu. Üstüne "Dünyanın en yakışıklı erkeği" unvanını aldım. Bu sırada da oyunculuk derslerine başladım. 6.seneme girdim oyunculuk mesleğinde ve modelliği bitirip oyunculuk kariyerime sinema ve dizi projeleri ile devam ediyorum. Evin hemen altı videocuydu, annemler sürekli kaset alırdı bana. Sonra evde onları taklit ederdim. Dalgıç kahraman vardı mesela, salonda çoraplarımı palet yapar, halıda yüzerdim.

SAYIŞMAN ‘‘PRENSESLERİN TEKLİFİ HEYECAN KATAR’’

Al Ahram: Türk oyuncular olarak yurt dışındaki dizilerde oynayarak ülke tanıtımına katkı sağladığınızı düşünüyormusunuz ?

TOLGAHAN SAYIŞMAN: Türk dizileri ve biz oyuncuları elbette ülke tanıtımına katkı sağlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığının yapacağı Türkiye tanıtımın da Ortadoğu yüzü olmak isterim. Daha önce arkadaşım olan Kıvanç Tatlıtuğ ve diğer meslektaşlarım Ortadoğu da ülkemizin tanıtımlarını yaptılar. Şimdi bende gerek Ortadoğu da gerekse diğer ülkeler de tanıtım yapmak için çalışmalara başladım. Ayrıca benim için kim olursa olsun dini, dili, ırkı hiç ayırım yapmam herkese sevgim aynıdır. Ayrıca Ortadoğulu bay ve bayanlar beni çok sever ailelerinden biri olarak görürler benim yüzümden birbirleriyle kavga etmezler. Diğer Türk oyuncu arkadaşlarıma da yoğun ilgi gösteren Ortadoğulu prenseslerden davet almam bana heyecan katar.

Tolgahan Sayışman Ortadoğu'da büyük ilgi görüyor..
Editör: TE Bilisim