Türkan Şoray ile Kadir İnanır, ilk kez bir dizide beraber kamera karşısına geçecek. İnanır, Şoray’ın rol aldığı ve Lale Devri’nde geçen ‘Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’ın yeni sezonunda kadroya katılacak Türkan Şoray ile Kadir İnanır buluşmalarının Türk Sineması’nda özel bir yeri vardır.

Şoray ve İnanır, ilk kez 1970’te ‘Karagözlüm’de oynadıktan sonra 2002’ye kadar aralarında ‘Selvi BoylumAl Yazmalım’, ‘Dila Hanım’, ‘BodrumHâkimi’ ve ‘Devlerin Aşkı’ gibi kült filmlerin bulunduğu 11 yapımda birlikte başrolü paylaştılar.

İLK DİZİLERİ OLACAK
‘Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’, Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın birlikte rol alacakları ilk televizyon dizisi olacak. Dizinin yapımcısı Burhan Özkan, geçtiğimiz günlerde Kadir İnanır ile Bebek Otel’de buluşarak ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’da rol teklif etti. Özkan, İnanır’a dizide kendisini de görmek istediklerini belirterek, istediği kadar rol yazılacağı ve dilediği günlerde çalışması gibi birçok konuda açık çek verdi.
Kadir İnanır, özellikle Türkan Şoray ile yeniden birlikte rol almanın kendisini mutlu edeceğini söylese de yeni bir sinema filmi anlaşması yaptığı için ‘Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’da rol alamayacağını dile getirdi. Ne var ki dizinin yeni sezonda da devamedecek olmasından dolayı Burhan Özkan’ın açık kapı bıraktığı İnanır prensipte “Olur” dedi. Türkan Şoray ve Kadir İnanır "Gönderilmemiş Mektuplar" filminden yıllar sonra, yeniden bir araya gelecekler. 

Türkan Şoray "Bir Zamanlar Osmanlı" dizisinde Hatice Sultan'ı oynuyor.
Editör: TE Bilisim