Sultan'dan okkalı tokat


TRT’de yayınlanan ve ilk bölümden itibaren büyük yankı uyandıran “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisi setinde Türkan Şoray’ın tokat sesi yankılandı.

Türkan Şoray’ın Leyla Göksun’a attığı tokat çıt çıkmayan sette yankılanırken tüm oyuncular sahneyi pür dikkat izlediler. 23 Nisan Pazartesi akşamı yayınlanacak olan 7. Bölümde rol gereği karşı karşıya gelen Hatice Sultan ile Fatma Sultan’ı canlandıran Türkan Şoray ve Leyla Göksun’un sahnesi set ekibine heyecanlı anlar yaşattı.
Etkileyici ve inandırıcı olması için çekim hilesine kaçmayan Şoray, kendisine karşı gelen Fatma Sultan’a okkalı bir Osmanlı Tokadı atarak dersini verdi.
Padişah III. Ahmet’in biricik kızı Fatma Sultan, Leyla Göksun “Türkan Hanımın tokadını yüzümde alev gibi yanınca utançtan kafamı nereye çevireceğimi bilemedim, bir an için rol yaptığımızı unuttum. Türkan Hanımla karşılıklı oynamanın verdiği heyecana böylesine zor bir sahne de eklenince benim için 7. Bölüm biraz uzun sürdü. Ama hayatım boyunca unutamayacağım bir kare oldu o tokat sahnesi” dedi.
Türkan Şoray ise “Dünyalar güzeli oyuncu arkadaşım Leyla’ya böyle bir tokat atınca gerçekten kalbim titredi ama çekim hilesi yapmak istemedim. Osmanlı’nın tüm hiddetini yansıtan bir sahne oldu. Umarım izleyicileri de etkiler.” dedi.

Leyla Göksun, Türk Sinemasının Sultanı'ndan hayatının dersini aldı...

Haber: Olcay Ünal Sert
Editör: TE Bilisim