Uzun yıllardır Londra’da oyunculuk üzerine eğitim veren usta oyuncu Asuman Dabak İzmir’in Buca ilçesinde okul açıyor. Okulda Asuman Dabak’ın yanı sıra dünyaca ünlü opera sanatçısı Sinem Balık, şan ve ses eğitimi verecek.

“Asuman Dabak Sahne İzmir” adını verdiği okulla ilgili olarak ünlü sanatçı “Aşağı yukarı 10 yıldır Londra da bu işi yapıyorum. İstanbul da oyunculuk atölyesi çok var. İzmir bu konuda biraz zayıf kaldı. Oysa burada çok yetenekli oyuncu adayları var. Biliyorsunuz birçok oyuncunun geldiği yer İzmir’dir. Burada bu çocuklarla yeteri kadar ilgilenilmediğini düşündüğüm için okul açmaya karar verdim.” dedi.

İzmir’in biraz ihmal edildiğini belirten Asuman Dabak, “Oysa bütün cevher burada! Özgüveni çok yüksek çocuklar çıkıyor. İzmir coğrafi itibariyle de neşeli, çok eğlenceli bir yer olduğundan, ihmal edilmiş olan bir bölgeyi daha çok desteklemek, hoca olarak bilgilerimi aktarmak istiyorum” dedi.
Dabak “ Zaten Ege’liyim. Akhisar, Manisalıyım. İzmir’i çok seviyorum. Dolayısıyla burada bu okulu açmaya karar verdim. Burada çocuklarımızı donanımlı bir şekilde yetiştirip İstanbul’a iyi birer oyuncu olarak göndermeyi niyet ettim.” dedi.
 
‘Asuman Dabak Sahne İzmir’de, Temel Oyunculuk ve Tiyatro Eğitimi, Tiyatro Tarihi, Beden Dili, Diksiyon, Sahne Tatbikatı, Şan ve Ses Eğitimi, Kamera Önü eğitimi almak mümkün.  30 Nisan Cumartesi ve her Cumartesi İzmir Buca’da ki eğitime yetenekli gençler katılabilir.
 
Adres: Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi
Uğur Mumcu Caddesi No: 29 Buca

Başvuru için: 0537 932 34 00
Editör: TE Bilisim