Öne Çıkanlar 12. Uluslararası Boat Show Fuarı yeni bir sinema filminde yönetmenlik yapacağını açıkladı. Kalust Şalcıoğlu yoğun bakıma alındı Ata Demirer İstanbul

Işıl Yücesoy, Tümay Özokur Atölye Öğrencileriyle Buluşuyor

Işıl Yücesoy kimdir:

Işıl Yücesoy (d. 2 Ekim 1945, Kırklareli), sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Işıl Yücesoy, 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda sanat hayatına atıldı. Daha sonra 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Aynı yıl ilk 45’liği Çalamazsın Mutluluğu basıldı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kuran sanatçı, dönemin birçok ünlü gazinolarında sahneye çıktı. ‘Ya Seninle Ya Sensiz’ , ‘Bir Evet Yeter’ gibi şarkıları unutulmazlar arasına girdi. Dört adet plağı basılan Yücesoy, 1981'den sonra film ve dizilerde rol almaya başladı. Son olarak rol aldığı Çağan Irmak’ın yönettiği ‘Unutursam Fısılda’ büyük beğeni toplarken, ‘Kara Para Aşk’ adlı dizi de reyting rekorları kırdı. Işıl Yücesoy'un Tanju Cılızoğlu ile olan evliliğinden Meneviş adında bir kızı vardır.

Rol aldığı tiyatro oyunları
Küçük Adam Ne Oldu Sana : Hans Fallada - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Orkestra (oyun) : Arthur Miller - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1996
Giydirici : Ronald Harwoorld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1995
Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
Yedi Kadın : Barbara Schottenfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Üç Kuruşluk Opera : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Sarı Naciye : Recep Bilginer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1988
Yollar Tükendi : Ülker Köksal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1974
Haydutlar : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Yeryüzü Cenneti : Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu – 1969

Yönettiği tiyatro oyunları
King Kong'un Kızları : Theresia Walser - İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2010

Filmografisi
Yıl   / Film  / Rol 
1981 Milcan
1984 Geçim Otobüsü Nazlı
2000 Üvey Baba Hanımağa
2004 Çemberimde Gül Oya Sema
Korkuyorum Anne Neriman
2005 Güz Yangını Dila Hanım
2006 Rüya Gibi İhya
2007 Zoraki Koca Saadet
2008 Goncakaranfil Babaanne
Yol Arkadaşım Nalan
2011 - 2013 Yer Gök Aşk Hamiyet
2014 Unutursam Fisilda Hanife
2014 Kara Para Aşk Nedret

Diskografisi
45'lik
Açılmamış Mektup - İçmeden Sarhoş
Bir Var Bir Yok - Sen Seni
Sen İnanma - Ya Seninle Ya Sensiz
Uzunçalar (Long Play)
Bir Evet Yeter
Albüm (MC/CD)
En İyileriyle Işıl Yücesoy
(Kaynak: Vikipedia)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.