Koç Üniversitesi, üniversite hayatına adım atacak olan 11. ve 12. sınıf lise öğrencilerini, 24 saat boyunca Rumeli Feneri kampüsünde ağırlıyor. Bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşayacak öğrenciler ilgi alanlarına göre istedikleri derslere girip, kampüsün spor, sinema ve yurt gibi sosyal olanaklarından da ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan üniversite adayı lise 11. ve 12. sınıf öğrencilere kampüs hayatını bir gün boyunca yaşatmayı amaçlayan “Koç Üniversitesi’nde 24 saat” etkinliği, 10 - 11 Temmuz, 12 - 13 Temmuz, 17 - 18 Temmuz, 19 - 20 Temmuz, 24 - 25 Temmuz, 26 - 27 Temmuz, 31 Temmuz - 01 Ağustos, 02 - 03 Ağustos tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz senelerde 400 lise öğrencisini ağırlayan Koç Üniversitesi öğretim üyeleri ve rehber öğrencileriyle katılımcı gençlere, gelecekleri ve meslek seçimleriyle ilgili kararlarını vermek konusunda destek olacak. Misafir öğrenciler, 24 saat boyunca kendi alanlarında en iyi olan öğretim üyelerinden dersler alacak, yurtlarda konaklayıp, spor merkezinin, yüzme havuzunun, açık havada sinema keyfinin ve kampüsteki daha birçok sayısız sosyal olanaklardan faydalanabilecekler.

Türkiye’de başka bir benzeri bulunmayan program dâhilinde henüz herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırmamış öğrenciler, “Koç Üniversitesi’nde 24 Saat” etkinliğiyle üniversiteli olmanın heyecanını Koç Üniversitesi, Rumeli Feneri Kampüsü’nde yaşayabilecekler.

Geçtiğimiz yıllarda “Koç Üniversitesi’nde 24 Saat” etkinliği dahilinde Rumeli Feneri yerleşkesinde, Türkiye’nin hemen her kentinden gelen liseli öğrenciler ağırlandı. Öğrencilerin katıldığı program çerçevesinde Mühendislik programları, kimya, psikoloji, hukuk, pazarlama, uluslararası ilişkiler, ekonomi, moleküler biyoloji ve genetik, tıp alanlarında dersler verildi. Öğrenciler, ilgi alanlarına göre katıldıkları dersleri, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden aldı.

Tamamen ücretsiz olan Koç Üniversitesinde 24 saat programına katılmak isteyen öğrencilerin Koç Üniversitesi web sayfasında yer alan http://dos.ku.edu.tr/tr/kocta-bir-gun  katılım formunu doldurmaları gerekmektedir. (haberindeks)
Editör: TE Bilisim