Cuma günü vefat eden Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için ilk tören holding binasında yapıldı. Merhum işadamının cenazesi öğle namazının ardından Fatih Camii'nde kılındı. Demirören cenazenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Erdoğan Demirören için ilk tören İstanbul Şişhane’deki holding binası önünde gerçekleşti.
Törene Erdoğan Demirören'in eşi Tülin Demirören, oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören, aile yakınları ve Demirören Holding çalışanları katıldı.
Demirören'in tabutunun üzerine II. Mahmut zamanında yapılmış Kabe kapısı örtüsü serildi.
Demirören için Fatih Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.
Duygusal anların yaşandığı törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı.

31 Mayıs'tan beri solunum yetersizliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Demirören, önceki gün hayatını kaybetmişti.
Erdoğan Demirören'in naaşı, Fatih Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Erdoğan Demirören'in oğlu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören gözyaşlarını tutamadı.

Fatih'teki cenaze törenine gelen Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aileyi arayıp görüştüğünü, cenaze törenine katılamayacağını söylerken, kendisinin Cumhurbaşkanı'nı temsil ettiğini söyledi.
Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Başbakan Yıldırım'ın dışında Numan Kurtulmuş, İsmail Kahraman, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Destici gibi siyaset dünyasının önemli isimleri katılırken spor ve sanat camiasından da çok sayıda isim Erdoğan Demirören'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in cenazesine katılmak için Fatih Camii'ne gelirken, geçen pazar günü yapılan Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu'ndaki Ali Koç'a kaybederek 20 yıldır sürdürdüğü Fenerbahçe'deki başkanlık görevinden ayrıldığından bu yana ilk kez görüntülendi. Yıldırım, Erdoğan Demirören'in vefatı için geldiği Fatih Camii'nde Demirören ailesine taziyelerini sundu.
Fatih Terim, Demirören'e baş sağlığı dilerken , Türk futbolunun iki önemli isminin birbirlerine sarılması duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

 
Editör: TE Bilisim