Sermayesinin yüzde 14.8’ini, 22 – 23 Kasım tarihlerinde tahtadan satış yöntemiyle halka arz edecek Aydoğan A.Ş., Alanya’nın borsada işlem gören ilk şirketi olacak..

Amerika’da uygulanmakta olan Condominium Sistemi’ni 2003’te Alanya’ya getirerek, yabancıların gözdesi olan Alanya Gold City ile dünyaya açılan Aydoğan A.Ş., şimdi bu başarısını İMKB’ye taşıyor. Var olan 50 milyon TL sermayesini, halka arzla birlikte 55 milyon TL’ye çıkaracak olan şirket, Gedik Menkul Değerler tarafından 22-23 Kasım 2012 tarihlerinde tahtadan satış yöntemiyle hisselerinin yüzde 14.8’ini halka arz edecek. 4.000-4.800 TL’den satışa çıkacak olan şirket 7 milyon 800 bin adet hisse satışı yapacak. Şirket, halka arzdan elde edeceği 37,440 milyon TL tutarındaki geliri, gayrimenkul ve turizm alanlarındaki yeni yatırımlarında değerlendirecek.

Gayrimenkul ve turizme yatırım
Aynı zamanda Alanya Ticaret Odası Başkanı da olan Aydoğan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan daha hızlı büyüme ve yeni yatırımlar yapma amacıyla halka arza karar verdiklerini söylüyor.Gold City turizm kompleksinin inşaatına başladığımızda sadece 26,500 avro paramız arsamız ve hayallerimiz vardı hedef kitlemiz ise Alanya aşığı yabancılar idi o günden bu güne gelirken çok zorluklar yaşadık yabancılara gayımenkul satışı defalarca anayasa mahkemesi tarafından iptal edildi,Alanya-Gazipaşa havaalanı bir türlü hizmete açılmadı,Turizm bakanlığının Alanya ile ilgili golf sahası tahsisi sonuçlanmadı ve üstüne üstlük Avrupa yüzyılın en ağır ekonomik krizini yaşamaya başladı.Tüm bu olumsuzluklara rağmen 8 yıl gibi kısa bir sürede 250 milyon dolar değerinde bir grup haline geldik.Bugünse mütekabiliyet yasası çıktı tüm dünyaya konut satabiliriz,Havaalanımız dan 7 ayrı ülkeye uçuşlar başladı aralık aynda istanbul uçuşlarıda başlıyor,Golf sahası tahsisleri yayınlandı sadece resm ihale süreci kaldı,Ülkemizin kredi notu arttı,Avrupa daki krizin yaraları sarılmaya başlandı ve en önemlisi Halka arz ile halkımızı yanımıza alıcaz.Geçtiğimiz 8 yılda tüm zorluklara rağmen bunları başardık önümüzdeki 10 yılda bu güzel ortamda eler başaracağımızı varın sis hayal edin.Avrupa ve Rusya da herkesin yakından tanıdığı şirketimizi artık ülkemiz insanıda yakından tanıyacak ve çok fazla ismini duyacak.İlk inşaa ettiğimiz villalar 58.000 avro dan satılmıştı şimdi aynı villalar 300,000 avrodan el değiştiriyor ve yeni villlarımızın fiyatı 500,000 avrodan başlıyor Bize güvenip gayrımenkul alanlar 8 yılda euro bazında 5 kat kazançlı çıktılar ve kazandılar sıra hisse senedimizi alacak olanların kazanmasına geldi. Amiral gemisi Gold City ile Alanya emlak piyasasını dünyaya açan ve İncekum Körfezi’nin en önemli otellerinden Gold Island ve Golden Bay’ı turizme kazandıran, Gold Sand Tabiat Parkı ve Gazipaşa Marina’yı da bünyesinde bulunduran şirket, Gazipaşa yat limanı gibi önemli yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.Halka arzdan elde edilecek geliri, gayrimenkul ve turizm alanlarındaki yeni yatırımlarında değerlendireceklerini söyleyen Kerim Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halka arzla birlikte Aydoğan A.Ş.’ye katılacak yeni ortaklarımızla daha da güçleneceğiz. Halka arzın katacağı ivme ve yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili hazırlanan yeni mütekabiliyet yasası, Aydoğan A.Ş.’nin büyümesine ciddi katkı sağlayacak. Mütekabiliyet yasası ile Türkiye’den gayrimenkul satın alamayan ülkelerde mülk edinebilecek. Bu durum da gayrimenkul sektörünüm önünü açacak.”

Arza Yabancı İlgisi
Aydoğan A.Ş.’nin halka arzına yabancılar da yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kerim Aydoğan, “Gold City Turizm Complexi’n de ev sahibi olan yatırımcılarımıza halka arzla ilgili bilgilendirme yazıları gönderdik. Yabancı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Özellikle daha önce ev alan Danimarka, Norveç, Arap, Rusya, Kazakistan ve Gürcistan’dan yatırımcılar şimdi de hisse senetlerimizi alacaklar. Halka arzımızla birlikte hem bölge halkından hem yabancı yatırımcılardan çok sayıda kişi İMKB ile tanışacak” dedi

25 ülkeyi Alanya’dan Ev’lendirdi! 8 yılda 26,500 avroyu 200 milyon avro yaptı
Amerika’da uygulanmakta olan Condominium Sistemi’ni Türkiye’ye getiren Aydoğan A.Ş, özellikle ilk etapta Danimarka ve İrlanda’da sistemin büyük ilgi görmesiyle, bu ülkelerin ileri gelen birçok siyasetçisinin ve önemli iş adamlarının Türkiye’de ev sahibi olmasını sağladı. Aydoğan A.Ş, Gold City markası ile Danimarka Prensi’nin Formula yarışlarında sponsoru olunca Avrupa piyasalarında ismi son derece önemli bir noktaya ulaştı. Avrupa’da baş gösteren ekonomik kriz sonrasında Rusya pazarına yönelen şirket, ülkemizde de bilinen birçok dev Rus şirketin CEO’ları ve sahiplerinin Alanya’dan ev sahibi olmasını sağladı. 2010 yılı sonlarında başlamış olduğu iki otel inşaatını 2011 Haziran’ında hizmete açan Aydoğan A.Ş, İncekum körfezinin en gözde yatırımlarından Gold Island Oteli ve Otel Golden Bay’ı ülke turizminin hizmetine kazandırdı. Şirket, yine Alanya İncekum’da herkesin gözdesi olan eski orman kampını bakanlıktan kiralayarak Akdeniz’in en büyük günübirlik tesis ve camping alanı yatırımına başladı. Ayrıca bu tesiste yaz sezonunda verilecek dev rock konserlerinin altyapı çalışmalarına başlanıldı. Bu konserlerin ülke tanıtımına ve turizme büyük katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle turizm ve inşaat konusunda faaliyet gösteren Aydoğan A.Ş., 2009’da ihalesini almış olduğu Gazipaşa yat limanı inşaatına başlayarak turizmin diğer alanlarında da faaliyet göstermeye başladı.

Condominium Sistemi nedir?
Amerika’da yaygın olan bu sistemde, otel müşterisi, otelin istediği dairesini satın alabiliyor, otelde kalmadığı süre içinde de dairesini kiraya verebiliyor. Dolayısıyla dairesini kullanmadığı her gün kendisine gelir olarak geri dönüyor. Böylece, yazlıkların sadece yaz aylarında değil, tüm yıl gelir getirmesi hedefleniyor.
Editör: TE Bilisim