Sabri Ülker son yolculuğuna uğurlandı.

Ülker’in fabrikalarından Fatih Camii'ne 80 otobüs kaldırıldı. Ülker çalışanları ve Ülker’den emekli olan kişiler otobüslerle Fatih Camii’ne getirildi.

*Cenaze törenine, iş dünyası, siyeset ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. Bu isimlerden bazıları:

Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı), Binali Yıldırım (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı), Nihat Ergün (Bilim, San ayi ve Teknoloji Bakanı), Ertuğrul Günay (Kültür ve Turizm Bakanı), Numan Kurtulmuş (HAS Parti Genel Başkanı), 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamdi Akın (Afken Holding), Nihat Özdemir (Limak Holding), Abdülkadir Konukoğlu (Sanko Holding), Aziz Torun (Torunlar Holding), Yıldırım Demirören (TFF Başkanı), Vedat Akgiray (SPK Başkanı), Ayşe Sözeri Cemal (Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı), Oltan Sungurlu (Eski Bakan), Halis Komili (TÜSİAD eski Başkanı), Tanıl Küçük (İSO Başkanı), Turgay Demirel (Basketbol Federasyonu Başkanı), Temel Kotil (THY Genel Müdürü)…

*Bakan Binali Yıldırım, Sabri Ülker’in Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük işadamlarından biri olduğunu, Türkiye’nin ihracatına önemli katkısının olduğunu söyledi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Çok sevdiğimiz bir insandı, en önemlisi kendisi, hem çalışanları hem de halk tarafından çok seviliyordu. Çok önemli bir sanayici yol göstericiydi; hepimizin başı sağolsun" dedi.

*Cenaze namazına katılan arasında yer alan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Hürriyet'e verdiği demeçte, "Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Kendi alanında duayen bir iş adamıydı" dedi.

Sabri Ülker'i 20 yılı aşkın bir süreden beri tanıdığını söyleyen Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı “Biz 1985-86’lı yıllarda Ülker'e şeker satıyorduk. Ben o yıllardan beri kendisini tanıyorum. Özellikle kendisinin iş disipline hayrandım. Bizlere çok şey öğretti” dedi.

*Cenaze törenini 70'e yakın gazeteci takip etti.

*Tabutun üzeri Kâbe örtüsü ile örtüldü.

*Murat Ülker, yaklaşık olarak 11.30'dan 14.00'e kadar cenazeye katılanlardan gelen taziyeleri kabul etti.


*Taziye için sıra yola kadar uzadı.

*Başbakan ve tüm protokol camiden çıktı. Avluda namaz için sıraya girdiler. Başbakan protokolde en sırada yer aldı.
Editör: TE Bilisim