Sözbir Otel Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sözbir, ''Otelimiz Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden esinlenerek yapılmıştır. Osmanlı hanedanına mensup bir çok prens, prenses ve şehzadelerde otel de konaklama yapmaktadır." dedi. 

Osmanlı hanedanından Osman OSMANOĞLU'nun özellikle otellerini tercih ettiğini belirten Serdar Sözbir; "Burada kendini sarayda hissettiğini belirtiyor" diyor.
 

Sözbir; "Arap dünyasında da yayınlanan birçok Türk dizisinin çekimlerinin çeşitli bölümleri otelimizde de gerçekleşiyor. Bunu araştırıp, bilen Arap turistler otelimizde konaklamayı tercih ediyor. Otelimiz konsept ve konumu itibari ile bir çok diziye ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Ortadoğu'da Türk dizilerinin yayınlanması reytinglerinin yüksek olması, ülke turizmine yarar sağlamaktadır. Özellikle Ortadoğu'dan gelen misafirlerimizin otelimizde çekilen dizilere olan merakı ve dizilerde kullanılan alanlarda fotoğraf çektirip bu resimleri gittiklerinde ülkelerinde paylaşmasından dolayı otelimiz için ciddi bir reklam ve pazarlama metodu oluşturmuştur. Bazı Arap turistler Kıvanç Tatlıtuğ başta olmak üzere diğer oyuncuları görebilme fırsatları olup olmadığını soruyorlar yada nasıl ulaşabileceklerini danışıyorlar bize. Özellikle Avrupa başkenti projesinin ve arap baharı adıyla orta asya da meydana gelen olayların ülkemizin güvenilirliğini artırdığını düşünüyorum.'' dedi.  

Serdar Sözbir, Ortadoğu'da yayınlanan dizilerin Türk turizmine olumlu katkısı olduğunu belirtiyor. Yakışıklı iş adamı, "Türkiye'ye gelen Araplar bana Kıvanç'ı soruyor" diyor...

SÖZBİR ''DÖNEM DİZİLERİ DÜĞÜNLERE DE YANSIDI''

Son zamanlar da dönem dizlerinin artmasının düğün organizasyonlarına da yansıdığını belirten Serdar Sözbir, ''Küçüklüğümden beri Osmanlıya hayranlık duyuyorum. 15 yaşımdan beri Osmanlıya ilişkin mühür, madalya, nişan gibi çeşitli objeleri topluyorum. Osmanlı eserlerinin yanı sıra dürbün, hokka takımları gibi farklı koleksiyonlara da sahibim. Bu tutkumu Sözbir Royal Residence Hotel'e de taşıdım. Otelden içeri girdiğinizde kendinizi Osmanlı sarayı veya bir müzede gibi hissedersiniz. Bu değerlerin korunarak gelecek nesillere taşınması gerektiğine inanıyorum. Günümüz jenarasyonun da tarihe olan ilgisini arttırdığını düşünüyorum. Bu dizilerin sektöre faydalar sağladığını söyleyebilirim. Çünkü artık düğün davet organizasyonlarında dahi eski dönem konseptinden etkilendiği apaçık ortadır. Gelen davetlilerimiz kendilerini saray havasında ve konseptinde hissetmektedir. Ve bu tarz diziler otelimize olan ilginin daha çok artmasını sağlamıştır. Artık düğün yapacak kişiler osmanlı havası veren düğünler yapmak istediklerini söylüyor." diyor. 
SERDAR SÖZBİR

İş adamı Serdar Sözbir, kendini şöyle anlatıyor:

Büyükbabam Mehmet Sözbir’in temellerini attığı şirketin yönetimini,1945 li yıllarda Amcam Nazım Sözbir ve babam Nazif Sözbir devraldı.1983’lü yıllarda İstanbul Üsküdar’a yerleşmemizin ardından SÖZBİR şirket bayrağını çok genç olmama rağmen bu görevi üstlendim. Üsküdar’ daki akaryakıt istasyonunu henüz 19 yaşımda iken büyük uğraş ve çabalarım sonucu o zamanki mal sahibimiz Ömer Uçar’ı ikna etmem üzerine babam satın aldı. Hedefimiz tüm aile bireylerimiz ile beraber SÖZBİR soyadını markalaştırmaktı. Şimdi ise geldiğimiz bu noktada biz tüm aile fertlerimizle haklı bir gurur yaşıyoruz.

Bana göre başarının yolu dürüstlük ve çok çalışmaktan geçer. Babamın da tecrübelerinden faydalanarak 08.09.1983 tarihinde Sözbir Petrol Serdar Sözbir ünvanı ile bireysel olarak ticaret hayatına adım attım. Türk Petrol’ün en genç girişimci bayisi ünvanını kazandık. 3. kuşak olarak şirketimiz 23 yıldır akaryakıt madeni yağlar, restoran, catering alanında başarılı ticari başarılarını sürdürürken, en son Sözbir Royal Residence Hotel ile turizm sektörüne adım attık. Her zaman hayalini kurduğum bir sektördü bu ve böylelikle Sözbir Hotel’in yapımına başladık.

Yapımına 1992 yılında başlanan ve 2002 yılında kapılarını Türk turizmine açan Sözbir Royal Residence Hotel, Anadolu Yakası’nın ilk S Class otelidir. 2 ayrı parsel üzerine 6 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen otelin tümü Boğaz manzaralı, 47 ile 90 metrekare arasında değişen 46 suit odası vardır. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin muhteşem taş ve ahşap el oymacılığının en güzel örneklerini görebileceğiniz Sözbir Royal Residence Hotel, ağırlıklı olarak yerli ve yabancı iş adamlarını ağırlıyoruz. Boğazın incisi Sözbir Hotel beklentilerinizi gerçeğe dönüştüren ayrıntılara ve konuklarına önem veriyor. Bu anlamda yaptığı organizasyonlarla farkını ortaya koyuyor. Sözbir Hotel'de unutulmayacak düğün organizasyonları düzenliyoruz.Konuklarımız, burada büyülü taş işleme sanatını incelerken, duvarlarında yeralan padişah resimleri, fermanlar ve saray kataloğundan seçilmiş mobilya ve aksesuvarlar arasında kendilerini prens ve prenses gibi hissederler.

Haber: Olcay Ünal Sert

Editör: TE Bilisim