‘ÇABA’lar Meyvesini Verdi Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi Açıldı

Çaba Derneği, 2014 ve 2015 yıllarında iş, cemiyet ve spor hayatından pek çok ünlü ismin katılım gösterdiği, sokak çocukları yararına düzenlenen organizasyonlarla kaynak sağladığı; Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
 
 
Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile 2004 yılından bugüne pek çok projeye imza atan Çaba Derneği, sayıları binleri bulan gönüllülerinin desteğiyle gerçekleştirdiği; konser, tiyatro, defile, kermes gibi etkinliklerin sonucunda büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Derneğe destek olan binlerce kişi ‘ÇABA’larının sonuçlarını, yeni açılan eğitim merkezleri ile görüyor.

 
Özlem Zehebi, Mehtap Kahraman 

Okul öncesi eğitim, eğitimcinin eğitimi, kadın emeğini değerlendirme ve kimsesiz çocuklara yardım amaçlı projeler düzenleyen Çaba Derneği;  yönetimi, üyeleri ve gönüllü yardımseverlerin de katılımı ile kötü koşullarda yaşayan ya da çalışan çocukların ve gençlerin, barınma ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayarak daha iyi şartlara yaşam imkanı sağlıyor.
 
Yenilenen ve Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi adını alan merkezin açılışına; Çaba ve Çaba Genç’in yönetim kurulunun yanı sıra Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal Aytekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetler Genel Müdürü Temindar Aytekin, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu katıldı. Aralarında Ayşegül Dinçkök, Sıla Öztürk Oram, Monik İpekel, Eda Kosif, Simay Kamer, Ebru Kadayıfçıoğlu gibi isimlerin olduğu cemiyet hayatının pek çok siması da açılış için Florya’daydı.
 
ÇABA Derneği Başkanı Özlem Cankurtaran

Açılışta konuşma yapan ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi, “Buraya 2 yıl önce geldiğimizde hiçbir kaynağımız yoktu ve ne yapacağımızı bilmiyorduk ama 2 yıl içerisinde bize destek veren yüreklerin de katkısıyla bugün merkezi açıyoruz” dedi. ÇABA Derneği Onursal Başkanı Dr. Özlem Cankurtaran da merkezin yenilenmesinde destek olan tüm isimlere teşekkürlerini sundu. Açılışta, destekçilere teşekkür plaketi takdim edildi.
 
Yaman Oram, Sıla Öztürk Oram, Şenay Abacı Turgut, Ayşegül Dinçkök
Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi, 2 idari bina ve 5 konuttan oluşuyor. Toplam 45 çocuk kapasiteli merkez, eğitim gören 11-18 yaş arası çocuklar için yaşam alanı olarak kullanılıyor.
 
ÇABA 10. Yıl Atelier Sıla Öztürk Anneler ve Oğulları Defilesi

ÇABA 10. Yıl Atelier Sıla Öztürk Babalar ve Kızları Defilesi

Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi; iş, cemiyet, sanat ve spor hayatından pek çok ünlü ismin gönüllü destek olduğu Atelier Sıla Öztürk 2014 Babalar Kızları Defilesi,  2014 ve 2015 ÇABA Alışveriş Günleri,  Sezen Aksu & Üç Adam Konseri ve son olarak da ÇABA 10. Yıl Galası Tarkan Konseri ve Atelier Sıla Öztürk Anneler Oğullar Defilesi’nden toplanan gelirlerle hayata geçirildi.


 
 
Editör: TE Bilisim