Efsane sanatçı İlhan İrem’in “Aşık Ruhlar” dediği Sevecenlerinden mesaj var… Sevgisizliğin arttığı günümüzde, karanlıklara inat; ‘1 Nisan’da birine 1 iyilik…’ adlı kampanya başlatan İlhan İrem hayranları ‘Aşk aynalarımızdır!’ diyerek, 21 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında iyilik yansımalarını birbirleriyle paylaşarak,  sanatçının doğum günü olan 1 Nisan’ı farklı bir etkinlikle, farkındalık yaratarak kutlayacaklar.
3 Nisan Pazar günü İstanbul Kadıköy’de bir araya gelecek olan İlhan İrem hayranları, sanatçının unutulmaz aşk şarkıları eşliğinde  İlhan İrem’in doğum gününü yeniden kutlayacaklar. “Işık ve Sevgiyle” felsefesini benimseyen İlhan İrem, farklı seyirci kitlesiyle de biliniyor.

İşte o açıklama…
1 NİSAN’DA BİRİNE BİR İYİLİK…
Dünya can çekişiyor. Doğasıyla, deniziyle, insanıyla bütün güzelliklerini ve içsel cevherlerini bir bir yitiriyor. Çocuklar ölüyor... Askerler ölüyor... İçinde yaşamak zorunda bırakıldığımız katastrofik cehennemde hayatlar, sevgiler, aşklar ölüyor.
Bizler bütün bu kıyametin ortasında birbirimizin güzelliğine sarılarak, ayrıksı hayatlarla, dışarıdaki kavgadan, direnmekten kopmadan kendi cennetlerimizde çoğalıyoruz.
Bunu yaparken de üç kuşaktır hayatlarımıza sonsuz ışık, sevgi ve umut katan İlhan İrem'in şarkıları ve anlatımları güç kaynağımız olmaktadır. Işık ve sevgi felsefesini hayatlarımıza geçirerek, aşk için aşkla direnmeyi, değişmeden gelişmeyi, kendimiz kalarak başkalarına saygı göstermeyi, hiçbir aidiyetin esaretine girmeden yalnızca kendimize inanarak sonuna kadar özgür Dünya Vatandaşları olarak yaşamayı ilke edinmiş Sevecenleriz.
Kendi cennetlerimizdeki evrensel bağımız büyüyerek sürerken, üzerinde dünyaya geldiğimiz topraklara vefanın yanısıra, daha şanssız oldukları için veya kendi tercihleri ile ışıktan, sevgiden güzelliklerden uzak ve karanlık yaşamlar sürenlere de ışığımızın sevgi değerlerini günlük hayatımızın doğal akışı içinde yansıtıyoruz.
Böyle yaşıyoruz ve içimizde uyanan sevgi tomurcukları sonsuza kadar çiçekleniyor... Bunlar kimse ile paylaşmadığımız  Aşk Aynalarımızdır. 
Ancak bu kez bir istisna yapacağız ve yaşadıklarımızı anlatacağız. Böylelikle, ülkemizin ve dünyanın içine düştüğü bu sevgisizlik girdabında, sevgiyi ve incelikleri belki bir nebze olsun görünür kılabiliriz. Biz Aşık Ruhlar gibi, belki başkalarının hayatlarında da duyarlıklar alışkanlığa dönüşebilir.
Bu düşünce ile, 21 Mart-1 Nisan arasında yaşadığımız hayat içindeki iyilik yansımalarımızı birbirimizle paylaşacağız ve sizlerin de bizlere katılmanızı istiyoruz. İlhan İrem'in doğum günü olan 1 Nisan tarihine kadar yaşadıklarımızı biriktirelim.

Günlük koşu içersinde hızla geçip giderek, çoğunlukla görmediğimiz başkalarının duygu dünyasına biraz dikkatli bakmakla ulaşacağımız farkındalıklar zincirine dair her türlü temastan söz ediyoruz. Her şey olabilir. Dalda ağlayan bir kedi yavrusunu indirmek olabilir. Bir yaşlıyı, engelliyi karşıdan karşıya geçirmek, huzurevine gidip kitap okumak, çocuklara hediye vermek olabilir. Bir arkadaşınıza çok sevineceğini bildiğiniz bir konuda hiç beklemediği bir sürpriz yapabilirsiniz veya bir dostunuzun bir sorununu kendisinin haberi olmadan çözebilirsiniz. Bir karınca ya da örümceği düştüğü yerden çıkarmaktan Obama veya bir başkasına barış için mektup yazmaya kadar her şey... Penceremizden dışarı doğru yüreğimizle baktığımızda, sonsuz renklerle sıradışı güzellikler yaratabiliriz... Ve belki de duyarlıklar artık hayatlarımızın hiç değişmeyen parçası olarak kalır.

3 Nisan Pazar günü bir araya gelerek tecrübelerimizi anlatmayı, varsa yaşadığımız konu ve olaylarla ilgili fotograflar, videolar paylaşmayı ve sanatçımızın doğum gününü kutlamayı hedefliyoruz. O gün başka şehirlerden de bize ulaşabilir, telefon ya da e-posta ile aramıza katılabilirsiniz.

Duygularını yitiren dünyamızın duyarlık kırıntlarıyla güzelleşebileceğini göstermek için ilk baharın ilk günleri başlangıç olsun.
 
"1 Nisan'da Birine Bir İyilik..." Etkinliğimizde İlhan İrem'in şarkıları da her zaman olduğu gibi bizimle olacaktır...
Işık ve sevgiyle...
İrembağı Sevecenleri
1 Nisan’da Birine Bir İyillik…
Tarih: 3 Nisan 2016 / Pazar
Saat: 14.30 – 17.30
Yer: Bizim Kitap Cafe
Adres: Rasim Paşa Mah. 
Karakolhane Cad. No. 19 / 8
Kadıköy / İstanbul
İletişim:
Tel: 0216 3464346 
Mail: [email protected] 
www.bulutsu.gen.tr
 
Editör: TE Bilisim