TEKİRDAĞ'da bu yıl 48'incisi düzenlenen Kiraz Festivali’nde sunuculuk yapmak için kente gelen manken ve oyuncu İpek Tanrıyar, açılış töreninde anıta çelenk konulması sırasında Vali Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra Kemelek’in yanında ve ilk sırada yer almak istedi. Valilik görevlilerinin kendisini 'protokol sırasına' uymadığı gerekçesiyle ikinci sıraya almak istemesine kızan İpek Tanrıyar töreni terk etti.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 48’inci Kiraz Festivali dün akşam düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Hükümet Caddesi üzerinde yürüyen protokol ve kalabalık ardından Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'nın önüne geldi. Burada, festival açılışı için anıta çelenk konulma töreni düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, festivalin sunucusu İpek Tanrıyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TANRIYAR PROTOKOLE GİRDİ

Çelenk töreni için herkes yerini alırken, festivalin sunuculuğunu yapacak olan manken ve oyuncu İpek Tanrıyar da Vali Kemelek ve Belediye Başkanı Dalgıç’ın yanında ilk sırada durdu. Valilik görevlilerinin 'protokol sırasına' uymadığı için uyararak kendisini ikinci sıraya almak istemesine kızan Tanrıyar, "Ben buradan hiçbir yere gitmem" diyerek tepki gösterdi.

Valilik görevlisinin protokol sırasında kalamayacağını ifade etmesi üzerine sinirlenen Tanrıyar, "Ben o zaman burada durmam" dedi ve töreni terk etti. Törende bulunan Tekirdağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz’ın ikna çabasına rağmen durmayan Tanrıyar alandan ayrılırken gazetecilerin sorularını da cevapsız bıraktı. Tören, anıta çelenk bırakılmasının ardından sona erdi.


HANDE YENER 20 BİN KİŞİYE SÖYLEDİ

Kiraz Festivali’nin ilk gecesinde pop müzik şarkıcısı Hande Yener, sahil dolgu sahasındaki konser alanında sahneye çıktı. İpak Tanrıyar'ın sunuculuğunu yaptığı gecede, Hande Yener söylediği şarkılarla hayranlarını coşturdu. Konsere üzerinde askılı bluz ve mini şortla çıkan Yener, dans grubuyla yaptığı şovlarıyla dikkat çekti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Hande Yener’e Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından sepetle kiraz ve plaket verildi.

Kaynak: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)
Editör: TE Bilisim