Akbank'ın iç tasarrufları artırmak amacıyla 2012 yılında başlattığı "Tasarruf Seferberliği" ikinci yılını tamamladı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Bireysel Bankaclıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge ile Akbank'ın marka yüzleri Kıvanç Tatlıtuğ ve İlker Ayrık, Tasarruf Seferberliği'nin üçüncü yılını Akbank'ın doğum yeri olan Adana'da, “Ekonominin Kahramanı Çocuklar” Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine tasarruf dersi vererek başlattı.

Akbank’ın tüm çalışanlarıyla ülke çapında yaygın hale getirdiği “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar” projesi kapsamında, Suzan Sabancı Dinçer ve Kıvanç Tatlıtuğ Özel Çağ Koleji’nde, Hakan Binbaşgil, İlker Ayrık ve Galip Tözge de Bilfen Koleji'nde çocuklara tasarruf dersleri verdiler. Derslerde çocuklara harçlıklarını nasıl doğru bir şekilde kullanabilecekleri konusunda bilgi veren Suzan Sabancı Dinçer, Hakan Binbaşgil, Kıvanç Tatlıtuğ ve İlker Ayrık, derslere katılan çocuklara kumbara hediye edip “Ekonominin Kahramanı Çocuklar Sertifikaları”nı paylaştılar.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, sosyal sorumluluğa verdikleri önemin altını çizdiği konuşmasında, “Akbank olarak kurulduğumuz günden bu yana paydaşlarımızın ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artıran ve kalıcı kılan çalışmalara öncülük ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemize yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Türkiye ekonomisinin ana kırılganlıklardan biri olan cari açığı kapatmamız için iç tasarrufları artırmamız gerekiyor. İç tasarrufun teşviki konusunda biz bankalara çok önemli görevler düşüyor. Biz Akbank'ta iki yılını tamamladığımız Tasarruf Seferberliğimiz ile bu görevimizi yerine getiriyoruz. Yeni ürün, hizmet ve kampanyalarımız ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızla, Türkiye’deki tasarruf ve birikim bilincini geliştirmek için son hızla çalışıyoruz. Hedefimiz bu sayede ekonomimizin sağlıklı bir büyüme trendi yakalaması ve bu konuda liderlik yapmaya da devam edeceğiz. “ dedi.


"Çocuklarda tasarruf bilincinin gelişmesine katkı için çalışmalarımızı çok yönlü sürdürüyoruz."

Hakan Binbaşgil açıklamasında “Akbank olarak tasarruf konusunda sektörümüze öncülük etmeyi sürdürüyoruz. Gelecek kuşakların güçlü bir tasarruf bilincine sahip olması için çalışmalarımızı hızlandırdık. ‘Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi’ni’ Türkiye'de, özellikle gelecek kuşaklarda finansal okuryazarlığın gelişmesi için hayata geçirdik.” dedi.

Akbank’ın tasarruf seferberliğinin üçüncü yılına Adana’da start verdiklerine dikkat çeken Binbaşgil, “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi kapsamında geçtiğimiz iki yılda 15 bin öğrenciye ulaştık. Projemizi sadece büyük illerde değil Türkiye’nin geneline yaygın şekilde yürütüyoruz. Gönüllüler arasında benim de bulunduğum ve görev aldığım bu projede daha çok çocuğa ulaşabilmek için projemizi İstanbul’un yanısıra 14 ilde daha uygulamaya başladık.Proje kapsamında Türkiye genelinde 200’e yakın Akbanklı Gönüllü’müz eğitimler veriyor. Projenin Akbanklı gönüllülerimiz tarafından yürütülüyor olması da bizim için çok değerli. 2014 yılı sonunda amacımız en az 18 bin ’Ekonominin Kahramanı’ daha yaratmak. Çocuklarımızın tasarruf bilincini geliştirmeye destek olmak üzere Akbank Çocuk Tiyatrosu tasarruf ile ilgili, birçok ilde gösterimi yapılacak yeni bir oyun da hazırladı.” dedi.

“Akbank marka yüzleri tasarruf konusunda deneyimlerini paylaştıkları eğitimde heyecanlıydı.”

Akbank Tasarruf Seferberliği'ne, doğduğu şehir Adana’da katılmasının kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayan Kıvanç Tatlıtuğ, "Bir yandan çocuklara tasarruf konusunda ipuçları verirken, bir yandan da çocukluğumdan hatırladığım kendi tasarruf sırlarımı da paylaştım. Bu projede, tasarrufun ülkemiz için önemini daha iyi gördüm ve bunu çocuklara da anlatmaya çalıştım. Her biri birer zeka pırıltısı olan çocukların konuya ilgisini görmek harika. Çocukların şaşırtıcı sorularla derse katılmaları gerçekten müthiş. Bugün burada kendi ilkokulumda bu eğitime dahil olmak da benim için ayrı bir anlam ifade ediyor" dedi.

Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi'ne katılmanın çok anlamlı olduğunu söyleyen İlker Ayrık da, eğitim sırasında kendi çocukluğuna döndüğünü belirterek, "Özellikle, ülkemizin kalkınmasında büyük önemi olan tasarruf konusunda katkıda bulunmaktan mutluyum" dedi.
Editör: TE Bilisim