Mahsun izdihama neden oldu

Yapmış olduğu üç filmi Beyaz Melek, Güneşi Gördüm ve New York’ta Beş Minare ile gişelerde  rekor kıran ünlü yönetmen Mahsun Kırmızıgül ilk imza gününde izdihama neden oldu. Aralıksız 2.5 saat kitaplarını imzalayan Kırmızıgül, hayranlarının fotoğraf çektirme ve sohbet isteklerini de geri çevirmedi.

Yeni filmi için oyuncu buldu!
İmza gününde yoğun bir ilgiyle karşılanan ünlü yönetmenin hayranları ilginç sahnelerin yaşanmasına da neden oldu. Kırmızıgül’le tekrar konuşabilmek için beş kez sıraya girerek ayrı ayrı kitap ve cd imzalatan gençler, topluluğun sempatisini kazandı. Ünlü yönetmene yaklaşarak ‘Sizin filmlerinizle ilk kez sinema ile tanıştım ve film izleyicisi oldum’ diyen genç kız Kırmızıgül’ün gözlerinin dolmasına neden oldu. Ünlü yönetmen ayrıca biri çocuk, diğeri yetişkin olmak üzere iki hayranını da yeni yapacağı filmin kadrosuna dahil etti. Kırmızıgül’e kitap imzalatmak için sıraya girenler arasında Güneşi Gördüm filminde rol alan oyuncusu Serhat Çağlayan da vardı. İmza günü için günler öncesinde hazırlık yapan hayranları arasında, resminin basılı olduğu t-shirt’ünü imzalatan, yadığı senaryosunu vermek isteyenlerin ve çektirdikleri fotoğrafı net olmadığı için tekrar sıraya girenlerin fazlalığı da dikkat çekti. Mağazanın dışına kadar taşan uzun kuyruklarda bekledikten sonra istedikleri imzayı alan ünlü yönetmenin hayranları daha sonra onu alkışlarla uğurladılar… Kırmızıgül önümüzdeki günlerde imza günlerine devam edecek…
Mahsun Kırmızıgül, kitapların içeriğinde bu güne kadar hiç kimselerle paylaşmadığı bir çok soruyu cevaplıyor.  Üç ayrı kitapta  senaryolarının yanısıra yapmış olduğu filmlerin yazım, çizim, hazırlık, yapım ve çekim aşamalarını  ince detaylarına kadar kitaplarında yer veriyor. Yapmış olduğu filmlerin amaçlarını, toplumsal ve politik etkilerini, filmin vizyon sonrasındaki sonuçlarınına değinen Kırmızıgül filmlerindeki anılarını okuyucu ile paylaşıyor. Kitapta kendi sinemasını, ilgi duyduğu sinema anlayışını, sinema dilini  kaleme alan yönetmen sinema ile nasıl buluştuğunu ve sinemaya olan büyük tutkusunu ilk kez paylaşıyor.


Marmara Forum'da Mahsun Kırmızıgül için uzun kuyruklar oluştu

Editör: TE Bilisim