SAHNEDE YARAMAZ BİR KIÇ ÇOCUĞU GİBİYDİ!

Bir ay öncesine göre biraz kilo verdiği görülen sanatçı, sahnede, biri etek boyu ‘mini’ denilebilecek kısalıkta iki siyah elbise giydi.

Programı boyunca, şarkı aralarında konuklarıyla şakalaşan, onların esprilerine cevaplar veren, anılar anlatan Nilüfer, kısa eteği, kısacık saçları ve neşesiyle adeta yaramaz bir çocuk gibiydi.

Son çalışmasını 13 sevilen rock grubu ve şarkıcıyla düet yaparak hazırlayan sanatçı sahnede hem eski albümlerinden hem de yeni albümünden şarkılar söyledi.
KAYAHAN’A BÖYLE GÖNDERME YAPTI

Bu arada konuklardan biri sanatçıdan ‘Mor Menekşe’ isimli şarkıyı seslendirmesini istedi. Nilüfer, hayranına cevap verdi: “Maalesef onu söyleyemem. Sadece onu değil, Geceler, Kar Taneleri, Mor Menekşe, Acıkmışım Sevgine, Esmer Günler, Melankoli, Sen Mühimsin, Mavilim, Çok Uzaklarda, Büyük Aşkım daha var… Hiçbirini söyleyemem. Zaten üste para verseler söylemem. Ben o şarkılarla küstüm. Alsın kendi söylesin. Hem çalsın hem söylesin. Yalvaracak mıyım yani ama. Onur meselesi yaptım, söylemem”
Bilindiği gibi Nilüfer ile Kayahan arasında 2002 yılında başlayan telif meselesi mahkemeye yansımış, Kayahan, “Ben o şarkıları kendisine albüme okuması için verdim. Eğer sahnede söyleyecekse, her seferinde ayrıca telif ödeyecek” diye dava açmıştı.

Nilüfer, Kayahan'a verdi veriştirdi...
Yaklaşık 6 yıl süren karşılıklı davalar 2008 yılında sona ermiş ve Yargıtay Kayahan’ın talebini haklı görmüştü. Bu karar üzerine Nilüfer kendi yaptığı albümlerde meşhur olan, Kayahan’ın şarkılarını son 5 yıldır sahnelerde söylemiyor.

“BU AŞK KİTABININ YAZARI BENİM”
DEDİ SAHNEYİ BASTI!

Nilüfer bu konuşmayı yaptıktan sonra ‘Aşk Kitabı’ isimli şarkısını söyledi. Sanatçı, ‘Her seven sonunda düşüyor derde/ Bu aşk kitabının yazanı nerde/ Bir aşık inandı çok sevdi diye/ Terk etmek kanun mu aşk kitabında’ diye sözleri olan şarkıyı bitirdiği anda, söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, “Bu Aş Kitabı’nın yazarı benim” diyerek sahneye çıktı… Nilüfer’in ve konukların şaşkın bakışları arasında mikrofonu eline alan İlkan, şarkıyı Nilüfer’in 1982 yılında çıkardığı albümüne okuduğunu belirterek, “Mısralarıma bu kadar güzel hayat verdiği, ruh kattığı için kendisine teşekkür ederim” dedi.

Ahmet Selçuk İlkan, başka şarkıcılarda meşhur olan diğer şarkılarının da isimlerini saydıktan sonra teşekkür ederek sahneden indi.

Orkestra İspanyol Meyhanesi isimli şarkının ilk melodilerini çalmaya başladığı zaman Nilüfer, “Ben çocuktum bu şarkıyı dinliyordum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
BENİM BİR YERE GİTMEYE NİYETİM YOK

“Çocuktum ve büyük bir hayranlıkla dinliyorum, sonra genç oldum, hala gencim ve hala dinliyorum ve büyük bir zevkle söylüyorum. İleride orta yaşlı olacağım (kahkaha atıyor) Biliyorsunuz orta yaş sınırı da uzadı artık. 60 yaşına gelince orta yaşlı oluyorsunuz. Ama ben hiç yaşlanmayacağım, hep gencim ve genç kalacağım. Benim hiçbir yere gitmeye niyetim yok. Ben 70 yaşına gelince de Günay’da sahneye çıkacağım.”

Dinleyicilerinden birinin, “İhtiyarlık yaşı kaç?” diye sorması üzerine Nilüfer, “İhtiyarlık yaşı 80’de başlıyor. 80,90, 100 o yaşlar ihtiyarlık…”

Sanatçı İspanyol Meyhanesi’ni söyledikten sonra hayranlarıyla birlikte ‘Yaşamak Ne Güzel Şey isimli’ şarkıyı seslendirdi…

 

Editör: TE Bilisim