POLİS TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI KUTLAMA

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167. yıl dönümü, Esenler’de yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programları çerçevesinde Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Aksoy İlköğretim Okulu ve Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda yapılan Teknoloji ve Tasarım sınıfı ile Müzik sınıfı öğrencilerin hizmetine açıldı.

Aksoy İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, mahalle muhtarları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda ilk konuşmayı yapan Aksoy İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Turan, 167. kuruluş yılını kutlayan Polis Teşkilatını kutladı. Turan, tüm polislerin huzurun ve güvenliğin toplumdaki temsilcileri olduğunu belirtti.
Turan’ın ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Aksoy İlköğretim Okulu’na Teknoloji ve Tasarım sınıfı, Akşemsettin İlköğretim Okulu’na ise Müzik sınıfı yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ilçedeki okullara gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti. Program, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin’in konuşmasıyla devam etti.
Emniyet Müdürü Şahin, daha huzurlu bir Esenler için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Dost Eli projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Şahin, proje kapsamında düzenledikleri etkinliklerle ilçedeki öğrenciler ile vakit geçirebilmek ve onları daha güvenli bir hayata hazırlamayı hedeflediklerini anlattı.

Güvenlik olmazsa olmaz bir unsur


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başladı. Türkiye’de toplumsal bir değişimin yaşandığını ve bu değişimin bütün kurumlara yansıdığını söyledi. İlçedeki kurumlar arasında müthiş bir diyalog olduğunu belirten Göksu, bu kurumların kendi içinde bir ahenkle çalıştıklarını söyledi. Güvenlik unsurunun insan hayatında olmazsa olmaz bir unsur olduğunu belirten Göksu, polis teşkilatının toplumda hem güvenliği sağlamada, hem de insan psikolojisine göre davranmada çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı.
Esenler’de son 3 yıl içinde güvenlikle ilgili çok önemli mesafeler kat ettiklerini anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrasında Esenler’de yaptıkları bir kamuoyu araştırmasında tespit edilen en önemli sorunun güvenlik olduğunu söyleyen Göksu, artık Esenler’in en önemli sorununun güvenlik olmadığını dile getirdi. Esenler Belediyesi olarak ilçedeki her bir konuyla ilgili ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Göksu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de gerekli desteği sağladıklarını belirtti. Üzerinde helikopter pisti olan tek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Esenler’de olduğuna dikkat çeken Göksu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne araç filosu gibi lojistik destekler sağladıklarını da kaydetti.

Emniyetin eğitimle ilgili hizmet vermesi anlamlı

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da okullara hizmet etmenin çok önemli olduğunu dile getirerek Aksoy İlköğretim Okulu’nda Teknoloji ve Tasarım Sınıfını açan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Madenoğlu, Emniyet Müdürlüğünün eğitimle ilgili hizmet vermesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından program, Aksoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin okudukları şiirle, oynadıkları halk oyunları ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Program sonunda gerçekleşen ödül töreninde de Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167. yıl dönümü nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Akşemşettin İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen program ise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin ve Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun günün anlamını belirten konuşmalarını yapmalarının ardından plaket töreniyle devam etti. Törende; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, günün anısına Esenler İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin’e, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenler Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Faik Akkaya’ya plaket verdi.

Haber: Muharrem Erdemir
Editör: TE Bilisim