19 Mayıs İzmir'de Ayıba Dönüştü

CHP Milletvekili Çıray İktidarı Suçladı: Bayramları Bu Zihniyetten Kurtaracağız!

19 Mayıs İzmir’de büyük bir ayıba dönüştü. Atatürk anıtına sadece iki çelenk bırakıldı. Skandal törenin ardından bir basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ; iktidarı suçladı “ Bayramlarımızı bu kirli zihniyetin elinden kurtaracağız” dedi

Saat 08.00 da başlayan resmi törene sadece Spor ve Gençlik il müdürlüğü ile CHP’yi temsilen kendisinin katıldığını vurgulayan Aytun Çıray; olayı skandal olarak değerlendirdi. İktidarın amacının aylar öncesinden belli olduğunu ifade eden Çıray “ Bayramlarımızın bile tadını kaçırdılar. Cumhuriyet ve Atatürk’ten rövanş alma hayali kuran AKP zihniyeti 19 Mayıs ve resmi bayramlarımızı halkımızın elinden almaya çalıştı. Ancak bunu halk nezlinde başaramadı. Ancak görülüyor ki iktidar korkusu bürokratları çoktan sarmış. Anıta gelip çelenk koymayı bugün kendine zul gören o bürokratlar unutmasın ki 19 Mayıs’lar olduğu için o koltuklarda oturuyorlar” dedi.

AKP’nin amacının herkes tarafından gayet ne bilindiğini kaydeden Çıray Milli Eğitim Bakanına da yüklendi. Çıray törenin ardından yaptığı açıklamada “ AKP’nin niyeti kötüdür:
O kadar kötüdür ki; bilgi hırsızlığı mahkeme kararıyla tescillenmiş bir zatı Milli Eğitim Bakan yapmıştır. İşte bu genelgeyi çıkartan kişi de bu Sayın Bakandır. Bu nedenle kimse Sayın Ömer Dinçer’in parlak kelimelerine, süslü cümlelerine kanmasın. Çünkü; AKP’nin derdi milli bayramlarımızın günün şartlarına göre kutlanması değildir. Bu söylemlerle asıl niyetlerinizi gizlemeye çalışıyorlar.Bir zorbalık düzeni kurmaya çalışıyorlar.Biz İzmirliler ve bütün Türk milleti olarak...Kurmak istedikleri zorbalık düzeni karşısında sessiz kalamayız. 19 Mayıs’ta yükselen bağımsızlık ruhumuzu ve irademizi teslim etmeyiz. Bayramlarımızın “bana her yol mubah” diyen bu kibirli ve zorba zihniyetin tecavüzünden kurtarmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” düşüncesinin yanlış olduğunu kaydeden Çıray sürecin hızlandığını; çemderin daraldığını söyledi.
“Milli Birliğimiz tahrip ediliyor” diyen Çıray, “Ortak geleceğimiz tehlikede. Ancak çoğu gitti azı kaldı. Bu zorba zihniyetin sahiplerinin ne istediğini milletimiz görecek. Sözlerimiz yazılamasa kulaktan kulağa yayılacaktır. Gerçekleri; ne Bülent Arınç’ın ne müstehzi sırıtışı... Ne de sahte gözyaşları kamufle edemeyecektir. Gerçi gözleri var görmez, kulakları var duymazlar ama... Yine de bir umut AKP’li yöneticilere sesleniyorum! Bu intikam ve rövanş politikalarına son verin. Aksi halde önünde sonunda gelmeyeceğini zannettiğiniz hesap günü gelecektir. Uyarmadı demeyin “ şeklinde konuştu.

Haber kaynağı: TİME TÜRK
Editör: TE Bilisim