1927'den beri Gazi Mustafa Kemal'in anısına yapılan ve 87 yıldır büyük coşkuyla gerçekleştirilen yarışa bu sene 22 safkan at arasından 3 numara ile Divine Heart kazandı. Yarış sonrası jokey Yücel Bilik ve at sahibi Atilla Özkan'a ödülleri takdim edildi. Yarışları izleyenler arasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de protokolde hazır bulundu. Final sonrası hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilirken jokey Yücel Bilik büyük coşku yaşadı.

Gazi Koşusu'nu izlemeye gelen ünlüler arasında, geçen yılın Türkiye güzeli Sena Akay, Erkan Özerman, Neslihan Yargıcı, Faruk Tınaz, Canan Tınaz, Esin Moralıoğlu,  Ayhan Aşan, Türkiye Jokey Kulübü'nün en eski üyesi Sadettin Sükan, Beyhan-Elif Sönmez, Ecem Pehlivan, Ecem Erdem, Talip Öztürk, Hilal Ergenekon, Ahu Şentürk,  Tauğba Şeker, Aynur Karaca, Anjelika Mezenceva ve Maria Kitapçı katıldı.
Veliefendi Hipodromu'nda Gazi Koşusu'nda 22 safkan asil at yarıştı.Türk at yarışçılığının derbisi olarak gösterilen koşuyu Erkan Özerman, Sena Akay, Uğurkan Erez, Faruk Tınaz, Esin Moralıoğlu, Neslihan Yargıcı, Sencer Can gibi birçok ünlü şeref tribününden izledi. Yarışı, Atilla Özkan’ın sahibi olduğu, jokeyliğini Yücel Bilik’in yaptığı Divine Heart kazandı.


İstanbul Valisi H.Avni Mutlu Yücel Bilik'e plaket takdim etti.

Türk Jokey Kulubü'nün (TJK) en eski üyesi Sadettin Sükan,
Beyhan ve Elif Sönmez hanımefendi ile.

Davetliler yarışı özel localardan seyretti.


Neslihan Yargıcı

87. Gazi Koşusu'na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmadı. Seramononi öncesi Hipodrom'da ki vatandaşlar "Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı attı.

Haber ve Fotoğraflar: Ufuk Deneri



Editör: TE Bilisim