9 kişinin öldüğü, 66 kişinin yaralandığı Gaziantep’te ki hain saldırının acısı dinmeden, Uludere'den gelen 10 şehit haberi sanat dünyasını da derinden etkiledi. Bir çok ünlü isim hain saldırıya sert tepki gösterirken, provokasyonlara karşı halkı soğuk kanlı ve sağduyulu olmaya çağırdı... 

Sibel Can: Masum çocuklarımızı ve kardeşlerimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim :( Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve tüm milletimize de başsaglığı diliyorum... Birlik ve beraberlik icinde olma vaktidir! Hepimizin başı sağolsun ....

Selim Soydan: Korkunç kötü, bir şey. İnsan değil bunu yapanlar. Bayram, Arefe, Ramazan gibi kutsal günler bile onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Orada hepimiz olabilirdik. O sivil halkın suçu ne? Çocuğuyla bayram gününde teröre maruz kalıyor. Çok üzgünüm, herkes çok üzgün. Fatih Terim ve Erman (Toroğlu) hoca da tepkisini çok güzel ortaya koydu. Son raddeye geldi çünkü. Zaman birlik olma zamanı…


Hülya Koçyiğit: O kadar çok canımız yanıyor ki, hep beraber bu konunun gündemden çıkmasını istiyoruz. Terör çok can yakıyor. Bir eve düşen ateş, bütün Türkiye’yi yakıyor. Bu konuda daha ümitli olmak istiyorum ama her geçen gün de azıyor. Bir arada yaşamayı başarabilmeliyiz. Yüreğimiz yanıyor…


Tarık Akan: Bu terör değil katliam artık… Siyasi, politik bir içerikle alakası yok… İçler acısı bir durum. Ülke gittikçe kararıyor. Nasıl düzelir onu da bilemiyorum… Çok üzgünüm.


Gökçe Bahadır: Son derece üzgünüm. İnşallah bu olaylar bir an önce biter. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.


Tuğba Özay: Bu kadar çok acının yaşandığı bir ülkede insan ne diyeceğini bilemiyor. Zaten istenilende bu cinnet toplumu yaratmak! Kardeşi kardeşe vurdurtup kaos ortamı sağlamak. Tüm bu olaylardan dolayı soğukkanlı ve sağduyulu olmalıyız. Son derece üzgünüm. Büyük üzüntü duyuyorum, yemek yerken kendimden utanıyorum.


Orhan Gencebay: Son derece üzgünüm, canımı sıkıyor yaşananlar. Bizim iki yakamızı bir araya getirmeyi istemeyen kötü niyetli insanların işi bu. Devletimiz son derece güçlü, bunları aşacak güçteyiz. Yöneticilerimiz gereğini yapmalı ve yapacaklardır da. Bizim ülkemizde, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yoktur. Bu ülke hepimizindir. Hepimiz bir bütünüz. Birileri bizi karıştırmak istiyor, bu oyuna gelmeyelim.

Sevim Emre: Çok acı bir şey. Bu cennet vatanda bu olayların yaşanması hepimizi üzüyor. Hepimiz faniyiz ve birgün yok olacağız. Hayata veda ederken arkamızda acı bırakmamalıyız. Hepimiz birlik olmalıyız.


Gülden Karaböcek : Çok üzgünüm. Dünyanın her yeri karışık… İnşallah bu olaylar bir an önce son bulur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.


Gaziantep'te 9 vatandaşımızın ölümü, 66 kişinin ağır yaralanması ve Şırnak'ta verdiğimiz 10 şehidin ardından sanat ve eğlence dünyasında da hayat durdu. Bu akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konseri iptal ettiğini açıklayan Kenan Doğulu, "Gaziantep'i kana bulayıp bütün ülkeyi gözyaşına boğanları lanetle kınıyorum. Bayramı üzüntüye boğanlara yazıklar olsun" dedi. Gülben Ergen, twitter'ına "Şarkı yok! Gülmek yok! Bayram yok! 24 Ağustos Kuruçeşme Arena konserimi iptal ettim. Bilet alanlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda buluşalım!" yazdı. Bodrum'da Palmarina Yaz Konserleri'nde dün gece gerçekleşmesi planlanan Sibel Can konseri de 30 Ağustos'a ertelendi. Haluk Levent de Ordu'daki konserini iptal ettiğini açıkladı.
Bir eve düşen ateş bütün Türkiye'yi yaktı
- Mahsun Kırmızıgül: 
Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar, zulmeden insanlar bizden değildir.
- Ferhat Göçer: Gaziantep'i kana bulayıp ülkemizi, birliğimizi acı ve gözyaşına boğan zihniyeti, buna alet olanları kınıyorum lanetliyorum.
- Orhan Gencebay: Bizim iki yakamızı bir araya getirmeyi istemeyen kötü niyetli insanların işi bu. Devletimiz son derece güçlü, bunları aşacak güçteyiz. Hepimiz bir bütünüz. Birileri bizi karıştırmak istiyor, bu oyuna gelmeyelim.
- Selim Soydan: Orada hepimiz olabilirdik. O sivil halkın suçu ne? Çocuğuyla bayram gününde teröre maruz kalıyor. Zaman birlik olma zamanı. 
- Hülya Koçyiğit: Bir eve düşen ateş, bütün Türkiye'yi yakıyor. Bu konuda daha ümitli olmak istiyorum ama her geçen gün de azıyor. Bir arada yaşamayı başarabilmeliyiz. Yüreğimiz yanıyor. 
Sözün bittiği yer
- Hadise:
 Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların anneleri, babaları, dostları ne haldedir şimdi Allah bilir? Mübarek bayram günü ülkemize bu acıyı yaşatan teröristleri lanetliyorum.
- Şahan Gökbakar: Ne kötü, ne acı! Ne aşağılık, ne kansızlık, ne vicdansızlık. Bu büyük millete sabır diliyorum, ama daha nereye kadar. Yazık, günah!!!
- Haluk Levent: Ölenlerin arasında 1 ve 3 yaşlarında çocukların olması... Sözün bittiği yer... (Olcay Ünal Sert  / Akşam)
Editör: TE Bilisim