Bülent Ersoy "12 Eylül'da bana bir yasak konmuştu malumunuz bana, evimde koltuklara gömmüşlerdi. Ama takdiri ilahi, o Allahın keremine kurban olayım, onun terazisi hiçbir zaman yanlış tartmaz. Ve yıllar sonra ben 12 Eylül'de yine sahnedeyim, ama beni koltuklara gömenler yataklara gömüldü şu anda. Allah sağlık versin yine de ben kötü niyetli bir insan değilim. Biraz sinirliyimdir ama kötülük bilemem, o anda parlarım gelir geçer.. Beş dakika sonra acaba günaha mı girdim, Allah beni cezalandırır mı derim. Allah sağlık versin İnşallah yinede..." dedi.

SURİYE ve MISIR'DA YAŞANANLAR KATLİAM

'12 Eylül'de 80 Darbesi yaşandı, yıl 2013 Mısır da da bir darbe yaşandı, bu konuda neler söylemek istersiniz' sorusuna Ersoy; "Ben çok üzüntülüyüm. Mısır'da yaşananlar hazmedilecek birşey değil. Çünkü bizim din kardeşlerimiz, din kardeşimiz değil, Hıristiyan ya da Yahudi de da olsa ne olursa olsun önce insan. İnsanların bu şekilde haksız yere öldürülmesine çok üzüntülüyüm" diye yanıt verdi.

Bülent Ersoy, Küçükçiftlik Park'ta ki konseri öncesi 'Beni koltuklara gömenler, yataklara gömüldü' diyerek kendisine sahne yasağı koyduran 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i eleştirdi. Diva ardından Suriye Mısır'da yaşananlara değinerek 'bu bir katliamdır' dedi.

Suriye de kadın ve çocukların katledilmesine sert tepki veren Bülent Ersoy, "Suriye'de de Mısır da da son derece rahatsız edici, insana yapılmaması gereken şeyler yaşanıyor. Bu bir katliam, son derece yanlış. Yurt dışında köpeklerin bile yaşam hakkı var. Şimdi havyanseverler bana kızacaklar ama ben tabi ki bir köpekle insanı bir tutmuyorum. İnsan benim için çok daha kıymetli. Hâ ötekileri sevmiyor muyum, çok seviyorum. Çünkü ağzı var ama dili yok, konuşamıyor ve bir lokma ağzına mama verdiğiniz vakit o sizi şevkatle yalıyor. Hayvan hakları konusunda da hissiyatımı her zaman koruyan bir insanım. Ama insan tabi ki başka bir varlık diye düşünüyorum. İnsana yapılan bu tarz harketlerin karşısındayım ben." diye yanıt verdi.

İKİNCİ HAZZI YAŞIYORUM

12 Eylül Darbesi'nden sonra sahnelere döndüğünde de ilk kez Osman Kavran'ın gazinosunda sahne aldığını söyleyen Ersoy; "Şu anda Osman Kavran yok, Ali Kavran yok, onlar beni evlatları gibi çok iyi malikanelerinde ağırlamışlardı Çeşme'de. Haklarını hiçbir zaman ödeyemem, unutamam, hayatımda hiç nankör olmadım. Nankör insandan nefret ederim, çok korkarım. Keşke onlarda olsalardı bu mutluluğu hep beraber yaşasaydık. Ben sahne yasağım bittiğinde yeniden sahnelere dönüşümde yine ilk kez Osman Baba'nın gazinosunda sahneye çıkmıştım. Bugün ikinci hazzı bize yaşattı yüce Rabbim." dedi.

AJDA ÇOK YAŞLANDI, SAHNEDE ŞEKER KAMIŞI GİBİ SALLANIYOR!

Ajda hanımın kendisini mahkemeye verdiğinin hatırlatılması üzerine Bülent Ersoy, "Suç duyurusunda bulunmuş. Cumhuriyet Savcısı ne karar verirse ona göre dava açılır ya da açılmaz. Hanımefendinin oraya kadar gitmesine zahmet yoktu. Şimdi bildiğim kadarıyla bacakları hasta. Yazık oldu oraya kadar yürümeseydi keşke. Koridorlarda epey bir uzundur, avukatına talimat veripte halledebilirdi, ama o kendisi gidip şov yapmayı tercih etti. Hiç gerek yoktu, bacakları hastaydı üzüldüm, sahnede de şeker kamışı gibi ardıp bir ileri bir geri sallanıyor, dans edemiyor artık. 

Bülent Ersoy ve Ajda Pekkan'ın arası Süperstar'ın iftar yemeğinde Diva'ya selam vermemesi yüzünden açılmıştı. Ersoy'un 'Hödük' ve 'Ucube' sözlerine alınan Pekkan soluğu adliye de almıştı. Ersoy önce ki günde Süperstar Ajda Pekkan'a yüklendi.

AJDA BUNADI, SENKRON TUTTURAMAMASI BİRAZ TERS!

Bazı şarkılarda Playback yapabilir. Ajda hanım diğer artislerden ayrı olarak şan eğitimi aldı ve bu şan eğitimiyle istediği şekilde yorulmadan okuyabilir. Ona orada haksızlık etmem, edemem. İpi boğazıma da geçirseler haksızlık edemem ama yaş itibariyle bazı şarkıları unutabilir. Playback yaparken senkron tutturamaması tabi ki biraz ters, canlı okumuyorsa o senkronu çok iyi tutturmak gerekir. O da bir şanssızlık ama çok yaşlandı artık, mayoyu giymiş ama dans falan yok, oturduğu yerde böyle şeker kamışı gibi sallanıyor! " dedi.

'Bu sözlerinizden Ajda hanım rahatsız olur' diye hatırlatılması üzerine Ersoy, "Bence mahsuru yok! Şeker kamışı gibi sallanıyor dedim ne olmuş?' Bi daha gitsin adliyeye ne olur? Sahnede tabi ki efeliydi ama artık 70 yaşında bir hanım, benden büyüktür.. Sizler 'sahnede şarkı sözlerini unuttu' dediniz, bunlar bunama alametleridir!" diye yanıt verdi. (OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM)


Editör: TE Bilisim